Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NFC duša na bicykel umožní kontrolu tlaku pomocou smartfónu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rakúsky výrobca Tubolito je známy svojimi odolnými a ľahkými plastovými dušami na bicykle. Spoločnosť teraz pridala do jedného modelu NFC čip, ktorý používateľom umožňuje skontrolovať si tlak v pneumatikách pomocou mobilnej aplikácie.

Nová duša je určená pre horské bicykle a nesie názov Tubo-MTB PSENS. Obsahuje v sebe NFC čip, ktorý sníma tlak a údajne váži len niekoľko gramov. Rovnako ako iné NFC čipy sa dočasne napája z rádiových vĺn vyžarovaných čítacím zariadením, ako je napríklad smartfón. To znamená, že nepotrebuje žiadnu batériu.

Duša na horské bicykle s NFC čipom Tubo-MTB PSENS.

Duša Tubo-MTB PSENS sa umiestni do pneumatiky iného výrobcu, rovnako ako ktorákoľvek iná duša na bicykel, a potom sa natlakuje vzduchom na požadovanú hustotu. Kedykoľvek si jazdec bude chcieť skontrolovať tlak v pneumatikách, stačí len spustiť sprievodnú aplikáciu pre operačné systémy Android a iOS a potom pridžať smartfón asi 3 centimetre od NFC čipu, ktorý je umiestnený vedľa drieku ventilu.

Duša na horské bicykle s NFC čipom Tubo-MTB PSENS.

Používateľ si teda nemôže kontrolovať tlak v pneumatikách počas jazdy. Existujú systémy, ktoré to umožňujú, no tie sa montujú externe a vyžadujú si pravidelné nabíjanie batérie.

Nová duša na horské bicykle s NFC čipom Tubo-MTB PSENS je teraz k dispozícii pre rozmery pneumatík 27,5 a 29 palcov a podľa toho váži 90, respektíve 93 gramov. Predáva sa za cenu 49,90 dolárov a je vybavená ventilom Presta.

Duša na horské bicykle s NFC čipom Tubo-MTB PSENS.