Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický bicykel Thor prehrmí po meste alebo v divočine

Elektrický bicykel Thor prehrmí po meste alebo v divočine
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britský výrobca elektrických bicyklov E Movement predstavil svoj najnovší model s názvom Thor, ktorý sa hodí pre jazdu za každého počasia a ľahko si poradí s rôznym typom terénu. Kombinácia pohonného systému Bafang a batérie Samsung pritom zaistí dojazd až do takmer 129 kilometrov na jedno nabitie.

Nový elektrický bicykel Thor je údajne rovnako vhodný pre jazdu po cestách alebo mimo nich. Štandardná konfigurácia obsahuje 250-wattový motor Bafang v zadnom náboji kolesa a má obmedzenú maximálnu rýchlosť 25 km / h v súlade s predpismi EÚ. Medzinárodní kupujúci alebo špecializovaní „offroadisti“ sa však môžu rozhodnúť pre 350 W motor, ktorý sprístupní maximálnu rýchlosť až 42 km / h. V oboch prípadoch má jazdec k dispozícii päť úrovní elektrickej asistencie šliapania do pedálov.

Elektrický bicykel E Movement Thor.

Motor získava energiu z 10,4-Ah batérie Samsung, ktorá je integrovaná v dolnej trubke rámu. Tá na jedno nabitie poskytne dojazd do vzdialenosti okolo 80 kilometrov s plným elektrickým pohonom alebo až takmer 129 kilometrov v režime s elektrickou asistenciou. Na riadidlách je umiestnená osemstupňová radiaca páka SRAM a bicykel má zadnú prehadzovačku SRAM X4. Na riadidlách sa nachádza tiež inteligentný displej Bafang, ktorý je možné chrániť heslom, a disponuje aj USB portom na nabíjanie smartfónu na cestách.

Elektrický bicykel E Movement Thor.

Medzi ďalšie špecifikácie patrí uzamykateľné predné odpruženie RST so zdvihom 100 mm, sedlo tlmiace nárazy, 160 mm hydraulické brzdy Logan, 27,5-palcové kolesá obuté do pneumatík odolných proti prepichnutiu Maxxis Forekaster, zabudovaný LED svetlomet, blatníky a odnímateľné koncové svetlo. Rám e-bicykla je vyrobený zo zliatiny hliníka 6061 a svojou ľahkosťou prispieva k celkovej hmotnosti 22 kilogramov, vrátane batérie.

Elektrický bicykel E Movement Thor.

Spoločnosť E Movement spustila startup kampaň na portáli Indiegogo, kde sa dá elektrický bicykel Thor získať za cenu 1 100 libier (približne 1 265 euro), čo je 54 percentná zľava z plánovanej maloobchodnej ceny. Súčasťou balenia je opravná súprava na bicykel, klietka na fľašu, kombinovaný reťazový zámok a stojan. Medzi voliteľné doplnky patrí zadný nosič, prilba s integrovaným osvetlením a náhradná batéria Samsung.