Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ohybné zadné svetlo na bicykel L-Bow poskytuje cyklistom určitý priestor

Ohybné zadné svetlo na bicykel L-Bow poskytuje cyklistom určitý priestor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorí cyklisti používajú penové „rezance“ namontované na bicykli, ktoré vodorovne vyčnievajú smerom do premávky, aby sa vodičom zabránilo ísť príliš blízko okolo cyklistu. Nové ohybné zadné svetlo na bicykel L-Bow posúva tento koncept do užitočnejšieho spôsobu.

Ohybné zadné svetlo na bicykel L-Bow, ktoré vytvoril londýnsky produktový dizajnér Sean Whiffin, má flexibilné kĺbové telo s pozdĺžnou reflexnou lištou, spolu s radom vodotesných červených LED diód na konci. Pomocou tlačidlových ovládacích prvkov je možné tieto LED diódy nastaviť na osem rôznych režimov blikania / intenzity, pričom vyžarujú maximálne 130 lúmenov.

Ohybné zadné cyklistické svetlo L-Bow.

Hlavné zariadenie je pripevnené k priloženej sedlovke alebo držiaku pod sedlovkou pomocou magnetického konektora, vystuženého dvoma silikónovými prídržnými pásmi. Toto nastavenie údajne udržuje zadné svetlo pevne na svojom mieste aj pri jazde po nerovnostiach na ceste, no napriek tomu umožňuje nedeštruktívne uvoľnenie svetla, ak by sa do neho udrelo.

Svetlo L-Bow je pripevnené pomocou magnetického konektora.

Svetlo L-Bow sa dá ľahko ohnúť tak, aby smerovalo doľava alebo doprava podľa toho, na ktorej strane je premávka. Môže byť tiež ohnuté priamo hore, čo môže prísť vhod pre situácie, kde je potrebné tradičnejšie zadné svetlo. Je pritom napájané lítium-iónovou batériou, ktorá by mala mať údajne výdrž až 45 hodín na jedno nabitie.

Ohybné zadné cyklistické svetlo L-Bow.

Druhá generácia ohybného zadného cyklistického svetla L-Bow je momentálne súčasťou startuo kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať od 29 GBP (približne 33,40 EUR). Distribúcia by sa mala rozbehnúť od júna 2021.