Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Livall sa vracia s vylepšenou inteligentnou cyklistickou prilbou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred šiestimi rokmi debutoval čínsky výrobca Livall jednou z prvých „inteligentných“ cyklistických prílb. Spoločnosť teraz predstavuje ľahší a elegantnejší nový model EVO21, ktorý je momentálne k dispozícii na startup portáli Indiegogo.

Nová inteligentná cyklistická prilba Livall EVO21 si prináša všetky štandardné technológie, ktoré sa vyskytujú v podobných modeloch. Patria sem predné a zadné / bočné LED svetelné pásy (biele, respektíve červené svetlo), ktoré je možné nastaviť na rôznu intenzitu a režimy blikania; ukazovatele smeru, ktoré sa bezdrôtovo aktivujú diaľkovým ovládačom namontovaným na riadidlách; blikajúce brzdové svetlo, ktoré sa automaticky aktivuje pomocou integrovaného akcelerometra; a výstražný systém, ktorý v prípade zistenia pádu pošle SOS textovú správu na tiesňový kontakt (jazdci majú 90 sekúnd na to, aby to zrušili).

Inteligentná cyklistická prilba Livall EVO21.

Jednou z jedinečných vlastností modelu EVO21 je schopnosť prilby sa samostatne zapínať a vypínať. Po počiatočnom zapnutí na začiatku jazdy je možné nastaviť následné vypnutie LED diód vždy, keď sú podmienky vonku dostatočne svetlé, takže nie je potrebné osvetlenie, ale potom sa osvetlenie v slabých svetelných podmienkach znova zapne. Rovnako tak prilba automaticky zhasne LED diódy, keď jazdec dá prilbu dole z hlavy, a zasa ich zapojí, keď si používateľ nasadí prilbu späť.

Inteligentná cyklistická prilba Livall EVO21.

Ďalšou vecou, ktorá odlišuje model EVO21, je možnosť nastaviť jeho predný LED pásik diód tak, aby blikal v iných farbách ako len v bielej farbe. Prilba je navyše ľahšia ako predchádzajúci model a údajne váži len 350 gramov. Jedno 3-hodinové nabitie lítium-iónovej batérie poskytne dostatok energie pre približne 10 hodín používania. A všetka elektronika je odolná voči vode v kategórii IPX5.

Za predpokladu, že prebiehajúca startup kampaň na portáli Indiegogo bude úspešná, podpora v sume 79 dolárov vám prinesie vlastnú prilbu Livall EVO21. Plánovaná maloobchodná cena je 129 dolárov.