Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový držiak cyklometra Mensola je 3D tlačený z titánu

Štýlový držiak cyklometra Mensola je 3D tlačený z titánu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bežne sú držiaky pre cyklistické počítače, ktoré sa upínajú na riadidlá, vyrábané z lacného hliníka. Spoločnosť Silca však predstavila nový štýlový držiak Mensola, ktorý je 3D tlačený z titánu.

Podľa spoločnosti Silca technológia 3D tlače umožňuje, aby bol držiak Mensola podstatne ľahší ako bežné držiaky a navyše je vďaka použitému materiálu aj oveľa pevnejší. Zariadenie sa vyrába technologickým procesom známym ako Direct Metal Laser Sintering (DMLS), pri ktorom sa laser používa na tavenie titánového prášku v konkrétnom vzore, čím sa vytvorí trojrozmerný objekt v po sebe nasledujúcich vrstvách.

3D tlačený titánový držiak na cyklistické počítače Silca Mensola.

Táto technika umožňuje tlačiť na hlavné telo držiaka všetko v jednom kuse, ale nejde o pevný kus. Namiesto toho má držiak Mensola mriežkovité vnútro, ktoré je väčšinou pokryté pevnou aerodynamickou vrstvou. Spoločnosť Silca tvrdí, že tento dizajn mu dodáva šesťkrát až desaťkrát väčšiu štrukturálnu pevnosť ako tradične vyrábaný hliníkový držiak, pričom ho súčasne udržuje o 10 až 15 percent ľahší. V závislosti od dĺžky sa jeho hmotnosť pohybuje od 34 do 37 gramov.

3D tlačený titánový držiak na cyklistické počítače Silca Mensola.

Ďalšou výhodou je, že Mensola nezaberá miesto na riadidlách. Namiesto toho je tento držiak namontovaný na čelnej časti predstavca pomocou niekoľkých priložených titánových skrutiek, ktoré nahrádzajú existujúce spodné dve skrutky.

Nový 3D tlačený titánový držiak na cyklistické počítače Silca Mensola je teraz k dispozícii prostredníctvom webových stránok spoločnosti. Je ponúkaný v dĺžkach od 22 do 35 mm a je v súčasnosti kompatibilný s cyklistickými počítačmi Wahoo a Garmin. Cena bola stanovená na 175 dolárov.

3D tlačený titánový držiak na cyklistické počítače Silca Mensola.