Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mimoriadne rýchly e-bicykel Ristretto sa podobá skôr na terénny motocykel

Mimoriadne rýchly e-bicykel Ristretto sa podobá skôr na terénny motocykel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo niektoré elektrické bicykle sú v podstate konvenčné bicykle s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov, iné sa skôr podobajú elektrickým motocyklom s pedálmi. Nový e-bicykel Ristretto 303 FS, ktorý dosahuje maximálnu rýchlosť až 64 km / h, rozhodne spadá do druhej kategórie.

Elektrický bicykel s oficiálnym názvom Ristretto 303 FS Founders Edition navrhla americká startup spoločnosť Ristretto, ktorá ho vyrába v limitovanej edícii 500 kusov. Jednou z jeho najvýznamnejších vlastností je bezpochyby 3 500-wattový motor so stredným náhonom, ktorý môže byť nastavený na režim Street Legal, v ktorom zvýši šliapací výkon jazdca až na rýchlosť 45 km / h, ktorá nemusí byť nevyhnutne na ulici, alebo režim Race, kde sa dosahuje maximálna rýchlosť až 64 km / h.

Elektrický bicykel Ristretto 303 FS Founders Edition.

Napájanie motora zaistí lítium-iónová 52 V / 17,5 Ah batéria Panasonic, ktorá je osadené v spodnej trubke rámu, a ktorá by mala poskytnúť dojazd do vzdialenosti 56 až 89 kilometrov na jedno nabitie. Netreba dodávať, že to závisí od faktorov, ako je napríklad jazdný režim, zvolená úroveň elektrickej asistencie, či hmotnosť jazdca. Celý elektrický bicykel má pritom hmotnosť 38 kilogramov a odnesie jazdca s váhou až do 147 kilogramov.

Elektrický bicykel Ristretto 303 FS Founders Edition.

Medzi ďalšie vlastnosti e-bicykla 303 FS patrí hliníkový rám, 11-stupňové prevodové ústrojenstvo Shimano, plášte Fatbike Teravail Coronado s rozmermi 26 palcov, vodotesný LCD displej s pripojením Bluetooth, predné a zadné hydraulické kotúčové brzdy TRP, dvojité LED svetlomety a zadné svetlá, plus predné a zadné odpruženie Wotefusi s nastaviteľnou predpätím, kompresiou a odskokom.

Elektrický bicykel Ristretto 303 FS Founders Edition.

Nový elektrický bicykel Ristretto 303 FS je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo. Získať sa dá za 2 535 euro a na výber je až v 10-tich farebných prevedeniach. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na približne 3 042 euro. Dodávka by sa mala začať v októbri 2021.

Elektrický bicykel Ristretto 303 FS Founders Edition.