Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Beeline Velo 2 udržuje cyklistickú navigáciu čo najjednoduchšiu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo mnoho cyklistov používa na navigáciu v uliciach mesta mobilné aplikácie, ako sú napríklad Mapy Google, rýchly pohľad do takejto navigácie môže byť často neprehľadný a mätúci. Nová navigácia Beeline Velo 2 je však navrhnutá tak, aby veci boli jednoduché a dobre čitateľné.

Ako už z názvu Velo 2 vyplýva, nejde o prvý produkt britskej spoločnosti Beeline. Výrobca predtým uviedol na trh zariadenie, ktoré sa pôvodne volalo Beeline a dnes je známe pod názvom ako Velo. Tento produkt bol pripevnený k predstavcu s riadidlami bicykla a mal digitálny displej, ktorý jednoducho ukazoval, ktorým smerom musí cyklista ísť, aby dosiahol svoj cieľ. Naznačoval tiež, ako ďaleko bol tento cieľ vzdušnou čiarou, no neposkytoval žiadne pokyny, ako sa tam dostať.

Používatelia nového modelu Velo 2 sa môžu stále rozhodnúť pre tento režim „kompasovej“ smerovej navigácie alebo môžu prejsť na tradičnejší Route Mode (ako je to už možné u modelu Beeline Moto pre motocykle). Aj keď tento režim trasy stále nezobrazuje mapu, poskytuje presné pokyny pri jednotlivých odbočkách.

Cyklistická smerová navigácia Beeline Velo 2.

V rámci tohto režimu majú používatelia na výber z troch možností. Môžu si zvoliť takzvanú tichú cestu do cieľa, po ktorej sa vyhnú príliš frekventovaným cestám; alebo rýchlu trasu, ktor jednoducho naviguje čo najrýchlejším spôsobom, ako sa dostať do cieľa; alebo vyváženú trasu, ktorá je akousi kombináciou tichej a trocha rýchlej trasy. Používatelia môžu tiež importovať súbory trás GPX, ak nechcú ísť po žiadnej z vybratých trás Beeline.

Stlačením dvoch tlačidiel na zariadení Velo 2 je navyše možné získať prístup k údajom, ako je aktuálna rýchlosť, prejdená vzdialenosť a odhadovaný čas príchodu. Je potrebné poznamenať, že pri prvom výbere trasy je potrebné zariadenie spárovať so smartfónom pripojeným k internetu. Keď však jazdec začne šliapať do pedálov, smartfón už nevyžaduje dátové pripojenie, len signál z GPS.

Cyklistická smerová navigácia Beeline Velo 2.

Samotné zariadenie je odolné proti nárazom a vode, pripevní sa k držiaku namontovanému na predstavci pomocou priloženia a ručného otočenia. Integrovaná batéria s kapacitou 350 mAh má výdrž až 20 hodín na jedno nabitie prostredníctvom USB portu.

Cyklistická smerová navigácia Beeline Velo 2 sa dá získať za 79 dolárov prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Plánovaná maloobchodná cena je 109 dolárov. Preprava by sa mala začať vo februári 2022.