Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-bicykle Cyklaer získali kamery, odnímateľný motor a batériu

E-bicykle Cyklaer získali kamery, odnímateľný motor a batériu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V minulom roku sa nemecká spoločnosť Storck Bicycles, Porsche Digital a výrobca motorov Fazua spojili s chorvátskou firmou Greyp Bikes a začali práce na novom projekte. Výsledkom spolupráce je nový elektrický bicykel Storck Cyklaer, ktorý získal niekoľko zaujímavých funkcií.

Celý rám a vidlica nového elektrického bicykla Cyklaer sú vyrobené z uhlíkových vlákien. E.bicykel dostal do výbavy pohon 1 x 12 SRAM Force AXS s elektronickým radením, kolesá DT Swiss G 1800 s pneumatikami Schwalbe G-One, hydraulické kotúčové brzdy SRAM Force AXS, a dva z troch modelov majú predné a zadné svetlá Busch & Müller.

Elektrický bicykel Storck Cyklaer E-Urban.

Asistenciu šliapania do pedálov zaistí elektrická pohonná jednotka Fazua Ride 50 Evation, ktorá je umiestnená v spodnej trubke rámu a pozostáva z 252 Wh lítium-iónovej batérie a 250 W motora. Motor zaberá kľukovou nápravou vo vnútri spodnej konzoly a poskytuje maximálnu podporovanú rýchlosť 25 km / h. Batéria má deklarovaný dojazd až 120 kilometrov na jedno plné nabitie. Čo je dôležité, celá pohonná jednotka, čiže batéria aj motor, sa dá odstrániť, keď jazdec netúži po elektrickej pomoci a chce si vychutnať jazdu na klasickom odľahčenom bicykli.

Elektrický bicykel Cyklaer má tiež integrované predné a zadné kamery. Tie môžu byť použité na zdieľanie zážitkov z jazdy s priateľmi alebo na zaznamenávanie jázd na dokazovanie v prípade dopravnej nehody. Okrem toho, pomocou špeciálnej aplikácie navrhnutej spoločnosťou Porsche Digital, môžu jazdci sledovať video v reálnom čase zo zadnej kamery na svojom smartfóne pripevnenom na riadidlách bicykla. Toto riešenie môže poslúžiť ako také spätné zrkadlo.

Elektrický bicykel Storck Cyklaer.

Aplikácia sa dá použiť aj pre navigáciu, sledovanie rýchlsti a stavu batérie, či dokonca pre sledovanie polohy e-bicykla s podporou 4G / GPS v prípade krádeže. Okrem toho sa dá smartfón na riadidlách induktívne nabíjať z batérie bicykla.

Nový elektrický bicykel Storck Cyklaer je k dispozícii v troch modeloch, no ich cena rozhodne nepoteší. Najlacnejší zo skupiny je E-Gravel orientovaný na jazdu po štrku, ktorého cena je 6 999 EUR. Stále gravelový, no viac na mesto zameraný model E-Gravel With Streetwear spolu s mestkým modelom E-Urban With Streetwear s plochými riadidlami majú cenu až 7 299 EUR.

Elektrický bicykel Storck Cyklaer E-Gravel.