Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistická prilba HUD-Y Ace získala odnímateľné zadné svetlo

Cyklistická prilba HUD-Y Ace získala odnímateľné zadné svetlo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nabíjanie batérie cyklistickej prilby so vstavanými svetlami môže byť nepríjemné, pretože celú prilbu je potrebné umiestniť blízko elektrickej zásuvky. Nový model HUD-Y Ace však tento problém rieši pomocou odnímateľného magnetického modulu zadného svetla.

Novú cyklistickú prilbu HUD-Y Ace vyrába nemecká spoločnosť Abus, ktorá je pravdepodobne známejšia svojimi zámkami na bicykle. A napriek názvu HUD, táto prilba neobsahuje žiadny informačný head-up displej, aj keď by to bola skvelá myšlienka. Namiesto toho má zakrivený červený pásik zadného LED svetla, ktorý je magneticky držaný v štrbine v zadnej časti prilby.

Keď je potrebné nabiť integrovanú lítiovú batériu tejto jednotky, celý modul zadného svetla si používateľ jednoducho vyberie z prilby a zapojí ho na nabíjanie pomocou micro-USB kábla. Spoločnosť Abus tvrdí, že batéria v module by mala na jedno nabitie vydržať zhruba 13 hodín svietenia. Bonusom je, že keď sa modul odstráni z prilby, prázdna štrbina poskytne vetranie hlavy jazdca.

Cyklistická prilba Abus HUD-Y Ace.

K ďalším funkciám prilby patria štyri režimy svietenia, šilt, ktorý je možné nastaviť do rôznych polôh na optimalizáciu vetrania a blokovanie slnečného žiarenia, magnetická pracka a výškovo nastaviteľný systém uchytenia, ktorý je „kompatibilný s vrkočmi“.

Cyklistická prilba Abus HUD-Y Ace má vo veľkosti L hmotnosť 330 gramov. Mala by sa predávať za približne 140 EUR a bude k dispozícii v siedmich farbách. Dostupná by mala byť niekedy na budúcu jar.

Cyklistická prilba Abus HUD-Y Ace.