Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Technológia Tiler bezdrôtovo nabíja e-bicykel cez jeho stojan

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bezdrôtové nabíjacie systémy pre elektromobily môžu byť určite pohodlné, pretože vodiči jednoducho zaparkujú vozidlo, vystúpia a nechajú ho nabíjať. Holandská spoločnosť Tiler teraz vytvorila podobnú technológiu pre elektrické bicykle.

Systém Tiler je navrhnutý predovšetkým s ohľadom na aplikácie, ako sú napríklad flotily požičovní elektrobicyklov alebo zdieľanú jazdu. Skladá sa z dvoch častí: nabíjacej dlaždice odolnej voči poveternostným vplyvom, ktorá je pripojená k miestnej elektrickej sieti, a špeciálneho dvojnohého stojana, ktorý je nainštalovaný na e-bicykli a pevne zapojený do batérie.

Systém bezdrôtového nabíjania elektrických bicyklov Tiler.

Keď používateľ zaparkuje svoj elektrický bicykel, položí obe nohy stojana na vyznačené dva kruhy na nabíjacej dlaždici. Indukčné nabíjacie cievky pod týmito kruhmi automaticky prenášajú elektrický prúd cez stojan až priamo do batérie.

Súčasný 2-ampérový systém je údajne schopný plne nabiť elektrický bicykel za približne rovnaký čas ako konvenčná zásuvná nabíjačka. V pláne je aj nastavenie 4-amérového systému, s ktorým by mohlo byť bezdrôtové nabíjanie e-bicykla oveľa rýchlejšie. Samozrejme, že elektrický bicykel sa stále dá nabíjať aj prostredníctvom bežnej nabíjačky.

Systém bezdrôtového nabíjania elektrických bicyklov Tiler.

Systém Tiler je v súčasnej dobe ponúkaný ako súčasť pilotného projektu, pričom nájomné sa začína od 25 EUR mesačne pri 36-mesačnej zmluve. Ďalšie stojany je možné objednať samostatne, čo umožňuje nabíjanie viacerých bicyklov (jeden po druhom) z jednej nabíjacej dlaždice.

Systém je predvedený vo videu na začiatku článku alebo TU.

Systém bezdrôtového nabíjania elektrických bicyklov Tiler.