Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacia e-kolobežka Blizwheel sa dokáže zmestiť aj do batohu

Skladacia e-kolobežka Blizwheel sa dokáže zmestiť aj do batohu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Skladacie elektrické kolobežky môžu byť ideálne na dochádzanie, no aj napriek svojim kompaktným rozmerom sú stále veľké a po zložení sa dajú skôr prenášať v ruke alebo sa môžu uložiť do kufra auta. Nová elektrická kolobežka Blizwheel sa však dá zložiť do takého malého tvaru, že sa bez problémov zmestí aj do batohu alebo tašky.

Štandardná verzia skladacej elektrickej kolobežky Blizwheel je vybavená 200-wattovým motorom na každom kolese. Dosahuje maximálnu rýchlosť až 19 km / h, no má pomerne krátky dojazd približne 13 kilometrov na jedno nabitie batérie. K dispozícii však je aj model Pro, ktorý dostal do vienka dva 300-wattové motory. Tie mu zaistia vyššiu maximálnu rýchlosť až 24 km / h, pričom dojazd na jedno nabitie batérie sa zvýši až na 24 kilometrov, čo už môže byť dostačujúce.

Kompaktná skladacia elektrická kolobežka Blizwheel.

Zrejme najlepšou funkciou e-kolobežky Blizwheel je jej skladací mechanizmus. Ten umožňuje zloženie e-kolobežky až do veľkosti len 396 x 162,5 x 99 milimetrov, čo uľahčí jej prepravu medzi jazdami a môže tak byť uložená v batohu alebo v príručnej batožine. Štandardný model má hmotnosť 3,9 kilogramu, zatiaľ čo model Pro váži 5,4 kilogramu. Integrovaná rukoväť uľahčuje prenášanie, no Blizwheel sa dá aj čiastočne sklopiť tak, aby bolo predné koleso k dispozícii na posúvanie e-kolobežky napríklad po chodníku alebo nástupišti.

Kompaktná skladacia elektrická kolobežka Blizwheel.

Rám je vyrobený z leteckého hliníka a malé robustné kolesá majú v prípade štandardného modelu svetlú výšku 58 milimetrov a pre model Pro je to 82 milimetrov. „Špeciálne polyuretánové odpruženie“ údajne pomôže pohltiť niektoré nerovnosti na ceste bez toho, aby musel výrobca inštalovať ťažké pružiny.

Na vrchu teleskopickej tyče s riadidlami sa nachádza digitálne palubná doska, takže jazdec môže na vidieť informácie o jazde a o stave e-kolobežky. K dispozícii sú motorové brzdy a mechanické brzdy, ako aj predné a zadné osvetlenie s ukazovateľom smeru, pre jazdu po tme alebo lepšiu bezpečnosť počas dňa.

Kompaktná skladacia elektrická kolobežka Blizwheel.

Nová kompaktná skladacia elektrická kolobežka Blizwheel sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Štandardný model je ponúkaný za 329 dolárov a jeho plánovaná maloobchodná cena bude potom 549 dolárov. Model Pro sa dá získať za 499 dolárov, pričom po skončení kampane sa bude predávať za 829 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by mali byť zasielané v priebehu mája 2022.

Kompaktná skladacia elektrická kolobežka Blizwheel.