Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ekologické luxusné tenisky sú vyrábané z recyklovanej kávy

Ekologické luxusné tenisky sú vyrábané z recyklovanej kávy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viaceré značky obuvi sa snažia experimentovať s prírodnými či recyklovanými materiálmi, ako sú riasy alebo priadza z plastových fliaš. Nemecký výrobca značkovej obuvi nat-2 ide v tomto smere ešte ďalej a začal s tvorbou tenisiek vyrobených z recyklovanej kávy v kombinácii s prvkami z recyklovaných plastových fliaš.

Spoločnosť nat-2 už v minulosti predstavila obuv vyrobenú zo stromových húb, reálneho kameňa, sena, trávy, kvetov či z udržateľných zdrojov, ako je drevo. Nový modelový rad tenisiek už podľa svojho názvu Coffee naznačuje, že tentoraz sa nemecký výrobca pustil do tvorby topánok vyrobených z „udržateľnej recyklovanej kávy, kávových zŕn a kávovej plodiny“.

Tieto unisex tenisky sú ručne vyrábané v Taliansku a podľa vyjadrenia spoločnosti nat-2 boli navrhnuté tak, aby sa dizajnovo nepodobali na niečo, čo je vyrobené ako ekologická vec. Nositelia sa údajne môžu dokonca tešiť na známy pach kávy, keď budú kráčať v týchto teniskách.

Ekologické tenisky nat-2 Coffee.

Vyzerá to tak, že recyklovaná káva tvorí asi polovicu materiálu použitého v zvršku obuvi, v závislosti od zvoleného modelu. Materiál pripomínajúci semiš pochádza v skutočnosti z recyklovaných plastových fliaš. Tenisky sú 100 percentne vegánske, použité lepidlo neobsahuje zložky zo živočíchov, podošvy sú vyrobené z reálnej gumy a antibakteriálne vložky sú vyrobené z korku.

Ekologické tenisky nat-2 Coffee si napriek všetkému udržali luxusnú cenu. Predávajú sa za 390 EUR za pár.

Ekologické tenisky nat-2 Coffee.

Ekologické tenisky nat-2 Coffee.