Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací jednorazový pohár na kávu Unocup nepotrebuje plastové viečko

Skladací jednorazový pohár na kávu Unocup nepotrebuje plastové viečko
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobky z plastov, ako sú slamky na pitie, fľaše na vodu či jednorazové poháre na kávu, zaťažujú naše životné prostredie. Aj preto vznikajú nové ekologické náhrady. Jednou z nich je skladací papierový pohár na kávu Unocup, ktorý umožní zobrať si kávu so sebou bez nutnosti plastového veka.

V poslednom čase získali na popularite slamky z papiera, opakovane použiteľné fľaše na vodu či dokonca opakovane použiteľné príbory, ktoré nahrádzajú jednorazové plastové výrobky a samozrejme aj šálky na jedno použitie. Sú však situácie, keď človek potrebuje kofeínovú vzpruhu napríklad na ceste do práce, čiže takzvanú Coffee and Go. Táto káva sa podáva síce v pohároch vyrobených z papiera potiahnutom plastom, no samotné viečko na pitie je čisto vyrobené z plastu.

Skladací jednorazový pohár na kávu Unocup.

Vývojári zo spoločnosti Unocup sa preto rozhodli znížiť dopad na životné prostredie a zamerali sa práve na plastové viečko. Výsledkom je skladací pohár na kávu, ktorý je vyrobený z rovnakého papierového materiálu potiahnutého plastom, no vďaka svojmu dizajnu sa zaobíde bez plastového viečka. Celé to funguje podobne ako papierová škatuľka na ázijské jedlo so skladacími vrchnými klapkami, ktoré vytvoria kryt pre bezpečnejšiu prepravu. V prípade pohára na kávu Unocup sa trojica klapiek zloží tak, že vznikne výčnelok s malým otvorom na pitie. Klapky sa dajú ľahko otvoriť, aby sa mohla káva schladiť vzduchom.

Skladací jednorazový pohár na kávu Unocup.

Tím chce svoj výtvor pretvoriť na reálny spotrebiteľský výrobok prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Snaží sa vyvolať záujem ako zo strany firiem, tak aj samotných spotrebiteľov. Za finančný príspevok 12 dolárov sa dá získať 20 jednorazových pohárov na kávu Unocup v obyčajnej bielej farbe. Distribúcia pre podporovateľov je naplánovaná na júl 2020.

Skladací jednorazový pohár na kávu Unocup.