Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ekosystém Schneider Home pomôže šetriť výdavky za energiu

Ekosystém Schneider Home pomôže šetriť výdavky za energiu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Schneider Electric na veľtrhu CES 2023 debutovala s kompletným energetickým ekosystémom inteligentnej domácnosti a za aplikáciu, ktorá to všetko spája, získala ocenenie CES 2023 Innovation Award. Po úplnom nasadení dokáže ekosystém Schneider Home ušetriť peniaze za energiu, maximalizovať efektivitu domácnosti a dokonca „poskytnúť trochu pokoja v týchto ťažkých časoch“.

Schneider Home je jedným z najkomplexnejších systémov inteligentnej správy energie v domácnosti na trhu. Môžete si ho predstaviť ako ekosystém inteligentnej domácnosti. Namiesto toho, aby ste požiadali digitálnu asistentku Alexu o objednanie väčšieho množstva toaletného papiera alebo aby Asistent Google nastavil vaše inteligentné zámky podľa plánu, systém Schneider Home dokáže naplánovať spotrebu energie a poskytnúť vám diaľkové ovládanie na úrovni ističov a zásuviek.

Hoci sa súčasné systémy inteligentnej domácnosti často prekrývajú, napríklad inteligentný reproduktor môže vypínať svetlá, a iné systémy riadenia energie môžu monitorovať napríklad plány nabíjania a vybíjania batérie pre fotovoltaiku, cieľom Schneider Home je spojiť riadenie energie v celej domácnosti do jedného systému.

Systém Schneider Home zahŕňa záložnú batériu, solárny menič, inteligentný elektrický panel, nabíjačku elektrických vozidiel a inteligentné vypínače a zásuvky, ktoré sa dajú kúpiť naraz alebo inštalovať po častiach a budú k dispozícii v priebehu roka 2023. Všetko sa dá pritom ovládať z aplikácie Schneider Home.

Keďže zemný plyn a elektrická energia je stále drahší, nehovoriac o celkovej inflácii, lepšia kontrola spotreby elektrickej energie môže ľuďom časom ušetriť peniaze, najmä pri prechode zo spaľovacích vozidiel a plynových spotrebičov na elektrické.

Zdroj: Schneider Electric

Systém Schneider Home by mal pritom pomôcť ušetriť viacerými spôsobmi. Napríklad majitelia elektrických vozidiel si budú môcť naplánovať, kedy sa ich autá budú nabíjať, a načasovať to na čas, keď budú sadzby elektriny najlacnejšie, alebo si budú môcť nabíjať autá priamo zo solárnych panelov. A tí zábudlivejší z nás budú môcť na diaľku vypínať svetlá a zariadenia jednotlivo na úrovni zásuvky alebo vypínača, prípadne v skupinách na úrovni ističa.

Schneider Home tiež umožní nastaviť režim Away Mode, čiže predvoľbu, ktorá vypne ističe, vypínače a zásuvky, ktoré ovládajú nepodstatné zariadenia, ako sú napríklad televízory, ako aj potenciálne nebezpečné zariadenia, napríklad sporáky, keď ste mimo domu.

Keďže ľudia vymieňajú predmety poháňané plynom za elektrické, budú spotrebúvať viac elektrickej energie. Systém Schneider Home by mohol majiteľom domov zabrániť v prekročení limitov spotreby, ktoré by im mohli zvýšiť sadzbu za elektrickú energiu. Zdá sa tak, že Schneider Home by mohol uľahčiť zosúladenie energetických potrieb a životného štýlu s rastúcimi nákladmi na energiu.