Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sieť pre internet vecí Sigfox bude čoskoro na celom Slovensku

Sieť pre internet vecí Sigfox bude čoskoro na celom Slovensku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dohoda o dlhodobej spolupráci medzi spoločnosťami SimpleCell a Towercom je spečatená. Obojstranne prospešná zmluva je výsledkom vyše polročných rokovaní a je obrovským krokom vpred pre šírenie IoT siete Sigfox na Slovensku.

Partnerstvo spoločností umožní rýchlejšiu a efektívnejšiu výstavbu siete pre internet vecí (IoT) Sigfox. „Dohoda nám dáva možnosť využívať stožiare patriace spoločnosti Towercom, vďaka čomu bude sieťou Sigfox pokrytých viac ako 90 % územia Slovenska. Dovolí nám to pripojiť do siete milióny komunikujúcich zariadení,“ povedal predseda predstavenstva SimpleCell Networks Slovakia, a. s. Michal Pavlas.

Ivan Peschl a Michal Pavlas

SimpleCell plánuje na Slovensku postaviť približne 250 bazových staníc, ktoré pokryjú viac, ako 90 percent územia do konca budúceho roka. V súčasnosti je pokrytých takmer 30 % územia SR a spustené sú už pilotné projekty.

Towercom bude zodpovedať za inštaláciu, servis a pravidelnú údržbu bázových staníc, ktoré budú prijímať a vysielať signály z a do zariadení pripojených do siete Sigfox. Sieť je budovaná v európskom verejnom pásme 868 MHz, čo zabezpečí bezproblémový celoeurópsky roaming. „Sme radi, že aj využitím našej vežovej infraštruktúry prispejeme k budovaniu nových, inovatívnych typov služieb,“ povedal pri uzavretí dohody generálny riaditeľ spoločnosti Towercom, a. s. Ivan Peschl.

Martin Komínek a Peter Bezák

Zariadenia je možné využívať na sledovanie stavu seniorov, ale aj ako ochranu proti poistným podvodom. Na diaľku ich je možné použiť pri meraní teplôt, prietoku vody, odčítaní elektromerov či kontrole vzduchotechniky na kritických miestach. Prístroje sú energeticky úsporné a na batériách vydržia niekoľko rokov.

Sieť pre internet vecí Sigfox bude čoskoro na celom Slovensku

(Zdroj: Tlačová správa SimpleCell)