Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samostatné VAIO: Predstavenie nových notebookov

Samostatné VAIO: Predstavenie nových notebookov
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
1. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

VAIO, ako divízia osobných počítačov spoločnosti Sony, od dnešného dňa funguje bez nej - a rovno prichádza s novinkami. Tie majú však len jednu malú chybičku krásy - poriadne sa podobajú na kúsky z predošlej spolupráce...

VAIO prináša nové notebooky. A tento raz už bez spoločnosti Sony. VAIO, teda Visual Audio Intelligent Organizer, bol doteraz totiž „iba“ divíziou osobných počítačov Sony Corporation. Vo februári tohto roka však prišli prvé náznaky, že Sony sa chystá VAIO prepustiť a k dnešnému dňu, teda k 1.júlu, sa odtrhnutie od Sony ukončilo, k názvu VAIO sa pripojilo slovíčko Corporation a jeho šéfom sa stal Takayuki Sekitori. A aby svoju pozíciu VAIO potvrdilo, rovno prináša vlastné spomínané notebooky.  Keď ich však na slávnostnom evente dnes v Tokiu odhalili, je viac než jasné, že sa nechali inšpirovať radom Fit a Pro. Bez zbytočných riskov, novinky sú dosť podobné tomu, čo asi pred rokom uviedla Sony.

Podľa Sekitoriho boli dva počiatočné modely VAIO veľmi dobre prijaté a predaj plánujú spustiť v Japonsku. O tom, že by sa chystali expandovať do zahraničia, zatiaľ nebola reč.

VAIO (foto: Engadget)