Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vlajková loď Black Shark 5 Pro dá mobilnému hraniu nový impulz

Vlajková loď Black Shark 5 Pro dá mobilnému hraniu nový impulz
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci mnohé smartfóny môžu vyhovovať potrebám príležitostných hráčov, serióznejší hráči budú pravdepodobne chcieť používať špecializovaný herný smartfón. Zaujať by ich mohla aj najnovšia vlajková loď hernej značky Black Shark, divízie spoločnosti Xiaomi, ktorá bola teraz uvedená na trh na celom svete.

Čínska herná mobilná značka prináša dve odlišné novinky. Model Black Shark 5 a vlajkovú loď v podobe modelu Black Shark 5 Pro. Druhý menovaný je vybavený systémom na čipe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, ktorý podporuje až 16 GB operačná pamäť LPDDR5, 6 400 MHz RAM a 256 GB vylepšené úložisko typu UFS 3.1.

Počas dlhej hernej akcie sa o chladenie telefónu postará nový dvojkomorový systém chladenia kvapalinou s „antigravitačnou“ vrstvou v kapilárnej štruktúre kvapalinovej chladiacej dosky, ktorá údajne zvyšuje rýchlosť cirkulácie kvapaliny v zostave, zatiaľ čo čip Snapdragon, anténa 5G a batéria sú pripojené ku kvapalinovej chladiacej doske na zrýchlený odvod tepla k okraju šasi.

Herné smartfóny Black Shark 5 a 5 Pro.

V prednej časti sa nachádza 6,67-palcový OLED displej Samsung E4 s rozlíšením 1 080 x 2 400 pixelov, s rýchlou obnovovacou frekvenciou až 144 Hz pre plynulé dianie na obrazovke a citlivým vzorkovaním dotyku s frekvenciou 720 Hz, v spojení s aktualizovanými dotykovými algoritmami. K dispozícii je dynamická kompenzácia pohybu MEMC, jas dosahuje maximálnu hodnotu 1 300 nitov a obrazovka podporuje až 109 % filmovej farebnej škály DCI-P3, ako aj obrazovú technológiu HDR10+.

Spoločnosť Black Shark zahrnula modernizovanú dvojzónovú technológiu snímania tlaku a magnetické vyskakovacie tlačidlá zabudované v bočnej časti tela na ovládanie hier. Toto telo má 3D zakrivené sklo okolo zadnej strany pre pohodlie pri držaní v ruke a telefón je samozrejme vybavený svetelnými efektmi RGB.

Čo sa týka zvukovej stránky, smartfón disponuje dvoma reproduktormi pre „najlepší zvukový výkon, aký bol kedy v tomto odvetví zaznamenaný“, ktorý sa podľa spoločnosti umiestnil na popredných priečkach v rebríčku zvuku DXOMARK.

Herné smartfóny Black Shark 5 a 5 Pro.

Môže to byť výkonný prenosný herný stroj, ale spoločnosť nezanedbala ani potreby moderného mobilného fotenia a nakrúcania videí. Sústava zadných fotoaparátov sa môže pochváliť hlavným modulom s rozlíšením 108 megapixelov a svetelnosťou F1,75, ultraširokým modulom s rozlíšením 13 megapixelov a svetelnosťou F2,4 a makro jednotkou s rozlíšením 5 megapixelov. Sústava dokáže nakrúcať videá v rozlíšení 4K HDR10+ s frekvenciou až 60 snímok za sekundu alebo spomalené zábery v rozlíšení 1080p s frekvenciou až 960 snímok za sekundu. A na prednej strane je 16-megapixelová selfie kamera.

Okrem 5G na rýchle mobilné pripojenie je k dispozícii aj bezdrôtová technológia Wi-Fi 802.11ax a herný smartfón obsahuje Bluetooth 5.2 s podporou zvuku vo vysokom rozlíšení prostredníctvom kodekov LDAC, aptX HD a aptX Adaptive. Kľúčové špecifikácie dopĺňa batéria s kapacitou 4 650 mAh s podporou rýchleho nabíjania až 120 W a prísľubom nabitia za 15 minút.

Herné smartfóny Black Shark 5 a 5 Pro.

Štandardný model Black Shark 5 nie je takou výkonovou šelmou ako vlajková loď Pro, pričom prvá výkonnostná obeť prichádza v podobe platformy Snapdragon 870, po ktorej nasleduje o niečo pomalšia operačná pamäť s maximálnou kapacitou 12 GB a tiež nevylepšené úložisko UFS 3.1.

Displej s uhlopriečkou 6,67 palca je AMOLED namiesto OLED, hlavný zadný fotoaparát má 64-megapixelový modul a makro má 2-megapixely, no ultraširokouhlý a selfie fotoaparát sú rovnaké.

Herný smartfón Black Shark 5 Pro je už k dispozícii za cenu od 799 EUR, zatiaľ čo cena štandardného modelu sa začína na 549 EUR.

Herné smartfóny Black Shark 5 a 5 Pro.