Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ZTE Nubia Z7 prichádza rovno v troch verziách

ZTE Nubia Z7 prichádza rovno v troch verziách
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
8. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca smartfónov myslel naraz na viacerých používateľov - nepredstavil totiž jeden, ale hneď tri verzie svojho smartfónu Nubia Z7. Zaujímavosťou však je, že, i keď by to názov prezrádzal, predsa len sú dva z nich rovnako veľké. Pri verzii Z7 a Z7 Max tak žiaden rozdiel v uhlopriečkach nečkajte.

Po obrovi s názvom ZTE Nubia X6 je tu nová Nubia Z7 s QHD displejom. Dnes ju oficiálne predstavili a, ako to majú vo zvyku, ukázali rovno viacero verzií. Dve s veľkosťou 5,5 palca, alebo i niečo pre menšie ruky.

ZTE Nubia Z7 vlastní displej s rozlíšením QHD 2,560 x 1,440 pixelov, čím sa zaraďuje medzi najostrejšie smartfóny súčasnosti. Nechýba jej okrem toho ani možnosť pripojenia k sieti LTE a podporuje až dve SIM karty. Stáva sa tak ideálnou kombináciou pre spojenie pracovného i osobného života v jedinom zariadení. Pod povrchom sa ukrýva 4-jadrový procesor z dielne Qualcomm – Snapdragon 801. Sekundujú mu až 3 GB pamäte RAM a kapacita úložného priestoru je 32 GB. Fotoaparáty sú dva, zadný má rozlíšenie 13 mpx a obsahuje i optickú stabilizáciu. Batéria má slušnú kapacitu 3,000 mAh. Cena sa odhaduje na 410 eur.

ZTE Nubia Z7 Max by síce mohla evokovať, že ide o väčší smartfón, no pravdou je, že má rovnakú veľkosť uhlopriečky, teda 5,5 palca. Rozdielom je rozlíšenie obrazovky, ktorému výrobca nadelil „len“ full HD a tiež je tu menšia pamäť RAM, ktorá má 2 GB. To sa odzrkadlí i na cene, ktorá sa znížila na 240 eur.

ZTE Nubia Z7 mini však už zodpovedá svojmu názvu a jej displej je menší. Má tak 5 palcov. Jeho rozlíšenie je full HD, má rovnaký procesor i 13 mpx fotoaparát. Kapacita úložného priestoru je však iba 16 GB, no stále sa dá rozšíriť o mikro SD kartu. Menšími rozmermi doplatila na svoju kapacitu batéria, no stále je to 2,300 mAh. To sú celkom príjemné parametre za cenu 180 eur.
Bohužiaľ, dátum uvedenia týchto noviniek v Európe nepoznáme.