Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový funkčný telefón Nokia slúži aj ako nabíjacie puzdro pre bezdrôtové slúchadlá

Nový funkčný telefón Nokia slúži aj ako nabíjacie puzdro pre bezdrôtové slúchadlá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je to tak dávno, čo pred nástupom smartfónov, ktoré ovládli mobilný priestor, mal takmer každý vo vrecku „tehličku“ značky Nokia. Vlastník značky, spoločnosť HMD Global, uviedla teraz na trh tri nové funkčné telefóny, ktoré výrazne hrajú na retro strunu a zároveň pridávajú niektoré moderné prvky vrátane modelu, ktorý vo svojom tele ukladá a nabíja bezdrôtové slúchadlá.

Hoci sa všetky nové telefóny vyznačujú podobnou retro-modernou atmosférou, model Nokia 5710 XpressAudio je zrejme najzaujímavejším z tejto skupiny. Najmä ak na cestách stále strácate svoje úplne bezdrôtové slúchadlá.

Funkčný telefón Nokia 5710 EpressAudio.

Na zadnej strane je žiarivo červený kryt, ktorý sa vysunie a odhalí pár slúchadiel Nokia Xpress uložených v tele telefónu. Keď sú vo vnútri 5710-tky, batéria telefónu ich nabíja ako nabíjacie puzdro. Po ich vysunutí a zapojení sľubuje výrobca slušnú čistotu zvuku vďaka potlačeniu okolitého hluku a podpore VoLTE. Výdrž batérie na jedno nabitie je však pomerne nízka, len 2,4 hodiny hovoru alebo 4 hodiny prehrávania hudby.

Funkčný telefón Nokia 5710 EpressAudio.

Okrem tohto šikovného nápadu je funkčný telefón Nokia 5710 ExpressAudio v podstate taký, ako by sa dalo očakávať. Vpredu je 2,4-palcový QVGA displej nad tlačidlovou klávesnicou a vzadu VGA fotoaparát s bleskom. Telefón podporuje iba siete 2G, 3G a 4G. K dispozícii je 128 MB úložného priestoru a 48 MB systémovej pamäte a konektivita pozostáva z portu micro-USB, Bluetooth 5.0 a 3,5 mm audio konektora. Odnímateľná batéria s kapacitou 1 450 mAh vystačí na týždne v pohotovostnom režime a dni hovoru.

Dostupnosť telefónu Nokia 5710 XpressAudio sa začína na britskom trhu, kde sa začne predávať koncom tohto mesiaca v čiernej / červenej alebo bielej / červenej farbe za 74,99 GBP. O dostupnosti na iných trhoch sa zatiaľ nehovorí.

Funkčný telefón Nokia 8210 4G.

Do rodiny Nokia Originals pribudol aj ďalší funkčný telefón a odolný „véčkový“ telefón. Model 8210 bol pôvodne uvedený na parížskom týždni módy v roku 1999 a teraz sa vracia ako model s podporou 4G, 2,8-palcovým QVGA displejom, „charakteristickou odolnosťou“ a vymeniteľnou batériou. Model 2660 Flip má podobné základné parametre ako model 8210 4G, ale dodáva sa vo formáte véčka, pričom displej je po otvorení hore a klávesnica s veľkými tlačidlami je pod ním, takže slúchadlo a mikrofón sú počas hovorov bližšie k používateľovi.

Odolný véčkový telefón Nokia 2660 Flip.

Spoločnosť HMD Global oznámila aj nový 8-palcový tablet so systémom Android s názvom T10, ktorý sa v Spojenom kráľovstve začne predávať od augusta v dvoch verziách - model s Wi-Fi za 129 libier a model s LTE za 149 libier. Výpočtový výkon zabezpečuje osemjadrový procesor Unisoc T606 podporovaný až 4 GB pamäte RAM a 64 GB úložiskom s možnosťou rozšírenia pomocou microSD. Tablet je zabalený v odolnom polymérovom unibody tele s povrchovou úpravou odolnou proti poškriabaniu a beží na ňom operačný systém Android 12 s dvoma aktualizáciami operačného systému a 3 rokmi bezpečnostných aktualizácií v cene.

Tablet Nokia T10.