Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová vlajková loď OnePlus 10T nabije energiu na celý deň len za 10 minút

Nová vlajková loď OnePlus 10T nabije energiu na celý deň len za 10 minút
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OnePlus po januárovom modeli 10 Pro predstavila svoju druhú globálnu vlajkovú loď pre rok 2022. Nový model 10T 5G poháňa najnovšia mobilná platforma Qualcomm, je vybavený až 16 GB operačnej pamäte RAM a podporuje rýchle nabíjanie s výkonom až 150 W.

Model 10T 5G sa pýši podobným vonkajším dojmom ako model 10 Pro, ale vyvažuje množstvo vylepšení výkonu s niektorými nevyhnutnými obeťami vzhľadom na lacnejšiu uvádzaciu cenu.

Hlavnou funkciou je podpora rýchleho nabíjania s výkonom až 150 W, ktoré podľa spoločnosti OnePlus používateľom umožní celodenné používanie telefónu už po 10 minútach pripojenia k napájaciemu adaptéru USB-C, alebo nabije 4 800 mAh batériu z prázdnej na plnú kapacitu už za 19 minút. No chýba podpora bezdrôtového nabíjania.

Smartfón OnePlus 10T.

Smartfón má 6,7-palcový AMOLED displej s nižším rozlíšením ako model 10 Pro, a to konkrétne 2 412 x 1080 pixelov (394 pixelov na palec), a nie je na okrajoch zakrivený. To by v skutočnosti mohlo prispieť k uspokojivejšiemu zážitku zo sledovania obrazovky, ako aj k menšiemu počtu náhodných dotykov.

Displej má adaptívnu obnovovaciu frekvenciu 120 Hz, natívne 10-bitové farby, podporu obsahu HDR10+ a je chránený sklom Corning Gorilla Glass odolným proti poškriabaniu. V hornej stredovej časti je v kruhovom otvore umiestený 16-megapixelový selfie fotoaparát s elektronickou stabilizáciou obrazu a čierna verzia telefónu sa dodáva s textúrovaným skleneným chrbtom pre príjemnejší pocit v ruke.

Smartfón OnePlus 10T.

OnePlus 10T poháňa mobilný systém na čipe Snapdragon 8+ Gen 1, ktorý prináša mierne vyšší výkon ako predchádzajúci čipset 8 Gen 1. Telefón podporuje až 16 GB operačnej pamäte LPDDR5 RAM a k dispozícii je 256 GB úložisko typu UFS 3.1. Výrobca sa chváli, že používatelia môžu mať na pozadí súčasne spustených viac ako 35 aplikácií na rýchle prepínanie medzi nimi a že súčasťou je „najväčší, najpokročilejší a najvýkonnejší chladiaci systém, aký kedy bol v zariadení OnePlus“, ktorý pomáha plynulému chodu počas náročného používania.

Smartfón OnePlus 10T.

Sústava troch fotoaparátov na zadnej strane tentoraz neobsahuje technológiu Hasselblad a údajne dokáže nakrúcať videá v rozlíšení 4K pri 60 snímkach za sekundu alebo spomalené videá so 480 snímkami za sekundu pri rozlíšení 720p. Hlavný 50-megapixelový modul je založený na 1 / 1,56 palcovom obrazovom snímači Sony IMX766, má svetelnosť F1,8, je zakončený šesťprvkovým objektívom, využíva automatické zaostrovanie s fázovou detekciou a je vybavený optickou stabilizáciou obrazu. K nemu sa pridáva ultraširokouhlý objektív s rozlíšením 8 megapixelov a svetelnosťou F2,2 a zorným poľom 119,9 stupňa, ako aj makroobjektív s rozlíšením 2 megapixely.

Smartfón OnePlus 10T.

Smartfón 10T používa firemný systém OxygenOS 12.1, ktorý je založený na operačnom systéme Android 12 a sprevádza ho prísľub minimálne troch aktualizácií operačného systému a štyroch rokov bezpečnostných záplat.

Spoločnosť OnePlus rozmiestnila po tele telefónu 15 antén, ktoré sľubujú silnejší mobilný a Wi-Fi signál, ale praktický prepínač upozornení bol odstránený, aby sa uvoľnilo miesto pre nabíjacie komponenty.

Nový smartfón OnePlus 10T 5G sa bude dať predbežne objednať od 1. septembra za uvádzaciu cenu 649 USD, pred jeho všeobecnou dostupnosťou od 29. septembra.