Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší Chromebook od Asusu je pripravený aj na cloudové hranie

Najnovší Chromebook od Asusu je pripravený aj na cloudové hranie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Asus bola jednou z prvých spoločností, ktorá v októbri minulého roka uviedla Chromebook určený na cloudové hranie a teraz predstavila svoj druhý model, Vibe CX34 Flip. Ten bol oznámený počas veľtrhu CES 2023 a ide o úplne biely Chromebook typu 2 v 1, ktorý je vybavený štvorzónovou klávesnicou s RGB podsvietením s farebne zvýraznenými klávesmi WASD.

Jedným z veľkých doplnkov, vďaka ktorému je Vibe CX34 Flip viac ako priemerný Chromebook, je jeho 14-palcový WUXGA (1 920 x 1 200 pixelov) displej. Ten sa totiž môže pochváliť pomerom strán 16 : 10 a vysokou obnovovacou frekvenciou až 144 Hz. Je tiež vybavený dotykovým perom, ktoré sa dá uložiť do tela Chromebooku, v ktorom sa aj nabíja. Navyše, keďže je tento model stvorený na hranie hier v cloude, vývojári z Asus-u do neho zahrnuli aj bezdrôtový modul Wi-Fi 6E na spoľahlivo rýchle pripojenie.

Chromebook Vibe CX34 Flip bude k dispozícii s procesorom 12. generácie Intel Core i7-1255U, ktorý bude podporovať až 16 GB operačnej pamäte RAM s frekvenciou 4 266 MHz a až 512 GB SSD úložisko typu PCIe NVMe Gen3. Inými slovami, pri plnom zaťažení tak pôjde o jeden z najrýchlejších Chromebookov na trhu. No miernou nevýhodou by mohla byť jeho vysoká hmotnosť, ktorá dosahuje až takmer 4 kilogramy.

Zdroj: Asus

Funkcie herného Chromebooku Asus Vibe CX34 Flip dopĺňa sortiment portov, ktorý zahŕňa dva porty USB 3.2 Gen 2 Type-C a výstup HDMI 2.1. Výrobca udáva výdrž batérie až 10 hodín na jedno nabitie, čo však v reálnych podmienkach a pri plnom vyťažení Chromebooku môže byť výrazne menej.

Spoločnosť Asus zatiaľ neoznámila cenu, no očakáva sa, že Chromebook Vibe CX34 Flip bude k dispozícii neskôr v prvom štvrťroku.