Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Puzdro iPiX pridá do iPhonu funkcie „skutočného fotoaparátu“

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V súčasnosti existuje množstvo zariadení, do ktorých môžu mobilní fotografi namontovať svoj iPhone, aby ho mohli používať pokročilejšie fotografické funkcie. Model puzdra iPiX má iný prístup, pretože ide o puzdro na iPhone s niektorými funkciami podobnými skutočnému fotoaparátu.

Nové puzdro iPiX je kompatibilné s modelmi iPhone 13 a 14 Pro a Pro Max. A áno, rovnako ako bežné puzdro obsahuje silikónové zosilnené telo, ktoré chráni pred pádmi a inými nehodami. Jeho špeciálne funkcie začínajú stmievateľnými prednými a zadnými LED svetelnými pásmi, ktoré umožňujú používateľom ovládať intenzitu osvetlenia pri bežných záberoch aj pri selfie fotení.

Puzdro na fotografovanie iPiX.

K dispozícii je aj voliteľný zasúvací modul objektívu. Ten umožňuje používateľom zakryť existujúce tri objektívy smartfónu jedným zo štyroch farebných filtrov, polarizačným filtrom alebo filtrom neutrálnej hustoty. iPiX navyše obsahuje bezdrôtovo nabíjateľnú batériu, ktorá napája svetlá, ale pomocou ktorej možno predĺžiť aj dobu prevádzky smartfónu o deklarovaných až 60 %.

Magnety po stranách puzdra umožňujú jeho prilepenie na feromagnetické povrchy, ako sú stĺpy dopravných značiek, stĺpy pouličných lámp alebo chladničky. Ak by však používatelia chceli zariadenie radšej umiestniť na statív, otvor so závitom v puzdre iPiX im to umožní.

Puzdro na fotografovanie iPiX.

Ďalšou zaujímavou funkciou je dodávané prídavné zariadenie na montáž k puzdru, ktoré sa pripája k portu Lightning smartfónu iPhone, a ktorý obsahuje vlastné porty USB, HDTV, SD, MicroSD a sieťový adaptér. Toto zariadenie okrem iného umožňuje používateľom prenášať fotografie a videá tam a späť medzi smartfónom a inými zariadeniami, či pripájať periférne zariadenia, ako sú napríklad klávesnice, alebo používať pripojený projektor na prezeranie obrázkov uložených v smartfóne.

Puzdro na fotografovanie iPiX.

Podľa konštruktérov váži puzdro iPiX 150 gramov. A keďže sa jeho svetlá ovládajú pomocou fyzického tlačidla na puzdre, na jeho používanie nie je potrebná žiadna aplikácia.

Puzdro na fotografovanie iPiX sa dá získať podporou startup kampane na portáli Indiegogo v sume od 149 USD. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 300 USD.

Prídavný modul k puzdru iPiX.