Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SmallRig P20 stabilizuje videá na smartfóne a skladá sa do malej kapsuly

SmallRig P20 stabilizuje videá na smartfóne a skladá sa do malej kapsuly
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci smartfóny dnes nakrúcajú úžasné videá, ich tvarový faktor stále sťažuje ich stabilné držanie počas nakrúcania. SmallRig P20 je najnovšie stabilizačné zariadenie navrhnuté na odstránenie tohto nedostatku a keď sa nepoužíva, dá sa zložiť a uložiť do kompaktnej kapsuly.

Stabilizačné zariadenie SmallRig P20 s hliníkovým telom je vybavené pogumovanými rukoväťami na oboch stranách pre stabilnejšie nakrúcanie videí oboma rukami. V strede sa nachádza pružinový držiak smartfónu s nastaviteľnou veľkosťou. Podľa konštruktérov sa doň zmestí akýkoľvek smartfón, ktorý nie je širší ako 102 milimetrov.

Držiak sa dá otáčať vzhľadom na hlavné telo stabilizačného zariadenia na horizontálne alebo vertikálne snímanie. Navyše sa P20 dá držať so smartfónom zaveseným pod ním alebo vysunutým nad ním, podľa situácie. Otvor so závitom v strede zariadenia umožňuje montáž na statív iného výrobcu. Okrem toho sa dajú na oboch koncoch použiť rozkladacie pätky na pripevnenie príslušenstva, ako sú svetlá a mikrofóny.

Stabilizačné zariadenie pre smartfóny SmallRig P20.

A ako už bolo spomenuté, celé sa to dá pohodlne zložiť do vreckovej podoby v tvare kapsuly, ktorá sa dá skladovať a prenášať. V tejto konfigurácii má rozmery len 183 x 50 x 25 milimetrov a údajne váži 300 gramov.

Stabilizačné zariadenie pre smartfóny SmallRig P20 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Za predpokladu, že sa dostane do výroby, dá sa získať za príspevok s sume 24 USD. Plánovaná maloobchodná cena je 50 USD. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v máji tohto roku.

Stabilizačné zariadenie pre smartfóny SmallRig P20.