Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vlajková loď Vivo X90 Pro sa zameriava na mobilnú fotografiu

Vlajková loď Vivo X90 Pro sa zameriava na mobilnú fotografiu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 2. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po uvedení na trh v novembri 2002 v Číne sa vlajkové smartfóny modelového radu Vivo X90 dostali na celosvetový trh. Model X90 Pro sa výrazne zameriava na mobilné fotografovanie a je vybavený 1-palcovým snímačom Sony a optikou Zeiss.

Trojitá sústava fotoaparátov X90 Pro na zadnej strane je navrhnutá tak, aby zapôsobila, pričom sa môže pochváliť 50-megapixelovým fotoaparátom postaveným okolo 1-palcového snímača typu IMX989 na zachytenie viac svetla a detailov cez sklo Zeiss s clonou F1,75. Spoločnosť Vivo uvádza, že svetlocitlivá plocha sa zväčšila o 77 % a príjem svetla o 43 % v porovnaní so snímačom použitým v predchádzajúcej generácii telefónov X.

Tí, ktorí hľadajú viac detailov pri slabom osvetlení, môžu využiť funkciu 4-v-1 binning na zvýšenie veľkosti pixelov na 3,2 µm a k dispozícii je optická stabilizácia obrazu na plynulejšie snímanie.

Smartfón Vivo X90 Pro.

Ďalšími členmi rodiny fotoaparátov majú formu 50-megapixelového teleobjektívu so svetelnosťou F1,6, ktorý je založený na snímači IMX758 od spoločnosti Sony, spolu s optickou stabilizáciou obrazu, a 12-megapixelového ultraširokouhlého fotoaparátu so svetelnosťou F2,0, ktorý má 108-stupňové zorné pole, a ktorý privádza svetlo na snímač IMX663.

K dispozícii je technológia Zeiss Natural Color 2.0 pre väčšiu presnosť farieb a používatelia môžu v nastaveniach upraviť podanie farieb na displeji pre optimálne zobrazenie pri ukazovaní snímok priateľom. Algoritmus detekcie pohybu a vysokorýchlostná uzávierka spájajú svoje sily pre funkciu Zero-Shutter-Lag Motion Snapshot, ktorá je určená na „zmrazenie záberu“ pohybujúcich sa objektov.

Smartfón Vivo X90 Pro.

Nočné snímanie poháňané umelou inteligenciou dokáže spracovať HDR s farebnou hĺbkou až 22 bitov a dokáže nasnímať až 10 snímok vo formáte RAW. Súčasťou je aj režim Astro z ruky na fotografovanie hviezdnych nocí „s väčšou jasnosťou bez potreby statívu“ a režim Super Moon umožňuje robiť krajinné zábery Mesiaca.

V 6,78-palcovom displeji AMOLED s rozlíšením 2 800 x 1 260 pixelov je otvor pre 32-megapixelový selfie fotoaparát. Táto obrazovka sa môže pochváliť hustotou 452 ppi, obnovovacou frekvenciou až 120 Hz, maximálnym jasom 1 300 nitov a podporou 100 % farebnej škály DCI-P3.

Smartfón Vivo X90.

Vo vnútri spoločnosť Vivo doprialo modelu Pro vlajkovú mobilnú platformu MediaTek Dimensity 9200 s osemjadrovým procesorom a výkonovo optimalizovanou grafikou. Tá pracuje v dvojčipovej konfigurácii spolu s čipom Vivo V2, ktorý má subsystém na spracovanie obrazu a zabudovaný akcelerátor umelej inteligencie plus pamäť na čipe. Systémovú podporu poskytuje až 12 GB operačnej pamäte LPDDR5X a 256 GB úložisko.

K dispozícii sú bezdrôtové technológie Bluetooth 5.3 a Wi-Fi 6, ako aj 5G konektivita. Smartfón beží na operačnom systéme Vivo Funtouch OS 13, ktorý je založený na Androide 13, a má 4 700-mAh batériu s podporou 120-W káblového rýchleho nabíjania a 50-W bezdrôtového nabíjania. „Ultra veľká odparovacia komora“ pomáha udržiavať zariadenie chladné počas horúceho mobilného hrania. A telefón ťaží z nastavenia dvoch SIM kariet, pričom jedna z nich je eSIM pre väčšie pohodlie.

Smartfón Vivo X90 Pro.

Model X90 má veľa spoločného s modelom Pro, ale hlavný modul fotoaparátu s rozlíšením 50-megapixelov je založený na snímači IMX866VCS a 12-megapixelový portrétny fotoaparát a 12-megapixelový ultraširokouhlý fotoaparát sú založené na snímačoch IMX663. Tento model má tiež o niečo menšiu batériu s kapacitou 4 690 mAh.

Je trochu zvláštne, že spoločnosť Vivo zatiaľ neprezradila, kde presne budú môcť ľudia mimo Číny nové vlajkové lode zakúpiť a za aké ceny.