Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Batéria v smartfóne Realme GT Neo 5 sa nabije za menej ako 10 minút

Batéria v smartfóne Realme GT Neo 5 sa nabije za menej ako 10 minút
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 2. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nabíjanie smartfónu cez noc nie je žiadna veľká nepríjemnosť, no cez deň sa ráta každá minúta nabíjania, aby bol smartfón čím skôr k dispozícii. Našťastie výrobcovia v poslednom čase neustále zvyšujú rýchlosti rýchleho nabíjania, takže plné nabitie je možné v priebehu niekoľkých minút. Doteraz najrýchlejšiu technológiu nabíjania batérie uviedla spoločnosť Realme prostredníctvom svojho nového modelu smartfónu GT Neo 5.

Hlavnou črtou smartfónu Realme GT Neo 5 je už spomínaná batéria. Tá má kapacitu 4 600 mAh a podporuje super rýchle nabíjanie až 240 W cez USB-C pomocou dodávaného 20 V / 12 A adaptéra. Len za 30 sekúnd nabíjania pritom poskytne 2 hodiny hovoru, na 20 % kapacity sa dokáže dostať už za 80 sekúnd, na 50 % za 4 minúty a úplne sa nabije za menej ako 10 minút.

Spoločnosť Realme navyše získala bezpečnostný certifikát TÜV Rheinland a telefón využíva viaczložkovú architektúru chladenia, ktorá zahŕňa dvojfázový odvod tepla, veľkú odparovaciu komoru a materiály s fázovou výmenou.

Smartfón Realme GT Neo 5.

Okrem super rýchleho nabíjania je smartfón vybavený 6,74-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 2 772 x 1 240 pixelov, adaptívnou obnovovacou frekvenciou až 144 Hz, maximálnym jasom 1 400 nitov a podporou 100 % farebnej škály DCI-P3, zatiaľ čo mobilní hráči ocenia dotykovú odozvu až 1 500 Hz.

GT Neo 5-ťka je postavená na mobilnej platforme Snapdragon 8+ Gen 1, ktorá síce nie je najnovšia a najlepšia, ale aj tak by mala byť celkom výkonná, spolu s podporou až 16 GB pamäte LPDDR5X RAM a až 1 TB úložiska.

Smartfón Realme GT Neo 5.

Potreby mobilného fotografovania a nakrúcanie videí uspokojí hlavný fotoaparát s rozlíšením 50 megapixelov, ktorý je založený na snímači IMX890 od spoločnosti Sony a je vybavený optickou stabilizáciou obrazu. K dispozícii je aj 8-megapixelový ultraširokouhlý a 2-megapixelový makro fotoaparát. Vpravo od poľa fotoaparátov sa nachádza obdĺžnik RGB LED diód pre vizuálnu informáciu o stave nabíjania a oznámení. V displeji je umiestnený aj 16-megapixelový selfie fotoaparát na videohovory v rozlíšení 1080p.

Smartfón Realme GT Neo 5.

Kľúčové špecifikácie dopĺňajú bezdrôtové technológie Bluetooth 5.3 a dvojpásmové Wi-Fi. K dispozícii je mobilné pripojenie 5G. Smarftón má používateľské rozhranie Realme UI 4.0, ktoré je založené na operačnom systéme Android 13, a o ozvučenie sa postarajú reproduktory s technológiou Dolby Atmos.

Nový smartfón Realme GT Neo 5 je v súčasnosti dostupný len v Číne. Cena modelu GT Neo 5 s 240 W nabíjaním sa začína na 3 199 CNY (približne 439 EUR). K dispozícii je aj 150 W verzia s o niečo väčšou batériou a väčšími možnosťami pamäte RAM / úložiska.

Smartfón Realme GT Neo 5.