Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vlajková loď Honor Magic5 Pro sa chváli špičkovými fotoaparátmi

Vlajková loď Honor Magic5 Pro sa chváli špičkovými fotoaparátmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Honor oznámila globálne uvedenie svojho najnovšieho vlajkového smartfónu Magic5 Pro. Jeho najzaujímavejšou technológiou je nepochybne sústava troch zadných fotoaparátov, ktorá sa umiestnila na prvom mieste v celosvetovom rebríčku DxOMark.

„Systém trojitého fotoaparátu Star Wheel“ obsahuje hlavný širokouhlý fotoaparát so svetelnosťou F1,6, ultraširokouhlý fotoaparát so svetelnosťou F2,0 a periskopový teleobjektív so svetelnosťou F3,0 a s 3,5-násobným optickým priblížením. Sústava navyše disponuje 100-násobným digitálnym priblížením a optickou stabilizáciou obrazu. Môže sa tiež pochváliť úplne novým obrazovým procesorom, vylepšením kvality na základe algoritmov umelej inteligencie, podporou tvorby filmov v rozlíšení 4K (3 840 x 2 160 pixelov) a funkciou IMAX Enhanced Movie Master na úpravu priamo v smartfóne, ako aj supermakrofotografiou a snímaním pohybu pomocou umelej inteligencie.

Smartfón Honor Magic5 Pro.

Spoločnosť DxOMark testovala systém fotoaparátu a udelila mu celkové skóre až 152 bodov, „čo z neho robí doteraz najvyššie skóre testovaného smartfónu s fotoaparátom“. Vývojári z Honoru sa však nezastavili pri sústave fotoaparátov, ale získali aj 151 bodov za 6,81-palcový (2 848 x 1 312 pixelov) displej OLED, čím sa Magic5 Pro dostal na najvyššiu priečku DxOMark aj v oblasti displejov.

„Sme radi, že naša najnovšia vlajková loď dosiahla prvé miesto v rebríčku fotoaparátov a displejov smartfónov podľa nezávislých výskumníkov z DxOMark, čo svedčí o sile a schopnostiach nášho výskumného a vývojového tímu,“ povedal George Zhao, generálny riaditeľ spoločnosti Honor. „Tento úspech je pre nás len začiatkom, pretože sa tešíme na ešte fantastickejšie objavy v oblasti fotoaparátov a displejov smartfónov“.

Smartfón Honor Magic5 Pro.

V ostatných prípadoch by mali certifikácie HDR10+ a IMAX Enhanced zabezpečiť špičkovú kvalitu videa, používanie obrazovky na jasnom slnečnom svetle je vďaka maximálnemu jasu až 1 800 nitov bezproblémové a čipová súprava Honor Discrete Display Chipset je navrhnutá tak, aby poskytovala vysokú snímkovú frekvenciu a plynulý pohyblivý obraz pre mobilné hry. Dynamické stmievanie a certifikát TÜV Rheinland pre nízke modré svetlo tiež sľubujú, že displej bude šetrný k očiam.

Smartfón Honor Magic5 Pro.

Výpočtový výkon zabezpečuje systém na čipe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, ktorý je podporovaný 12 GB operačnej pamäte RAM a 512 GB úložiskom. Smartfón má údajne prvú samostatnú anténnu architektúru pre Wi-Fi a Bluetooth v odvetví, ktorá v porovnaní s tradičnými nastaveniami údajne zvyšuje výkon Wi-Fi až o 200 % a zároveň znižuje latenciu o 30 %. A vďaka 5 100 mAh lítium-polymérovej batérii s podporou 66 W káblového rýchleho nabíjania a 50 W bezdrôtového nabíjania vydrží telefón na jedno nabitie po celý deň.

Smartfón pracuje s operačnou platformou MagicOS 7.1 od spoločnosti Honor, ktorá je založená na operačnom systéme Android 13. V Európe sa začne predávať od druhého štvrťroka za cenu 1 199 EUR. K modelu Pro sa pripojí aj menej výkonný variant Magic5 s cenou od 899 EUR.

Smartfón Honor Magic5 Pro.