Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leila prináša prvý 3D tablet na svete poháňaný umelou inteligenciou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred niekoľkými rokmi vypuklo 3D šialenstvo, kedy sa výrobcovia predháňali v tom, aby oznámili nejaké možnosti 3D sledovanie na svojich zariadeniach, no táto technológia nakoniec ustúpila do pozadia. No vývojári zo spoločnosti Leia sa nevzdali a naďalej pracovali na rozvíjaní technológii 3D displejov. Výsledkom je Lume Pad 2, prvý 3D tablet na svete bez potreby okuliarov, ktorý je poháňaný umelou inteligenciou.

Lume Pad 2 sa môže pochváliť 12,4 palcový IPS LCD displejom s rozlíšením 2560 x 1600 pixelov, ktorý má obnovovaciu frekvenciu a pomerom strán 16 : 10. Obrazový panel pritom obsahuje proprietárnu nanovrstvu DLB. Tá v režime Leia 3D Lightfield umožní transformovať štandardný 2D obsah na 3D v reálnom čase prostredníctvom integrovaného systému umelej inteligencie.

3D tablet s umelou inteligenciou Leia Lume Pad 2.

Pre optimalizáciu 3D zobrazenia sa používa patentovaná technológia sledovania tváre, ktorá v reálnom čase využíva umelú inteligenciu na výpočet najlepšieho a najživšieho 3D obrazu sledovaného z akéhokoľvek uhla. Integrované duálne 3D kamery s rozlíšením 8 megapixelov sú podporované strojovým učením a trénované unikátnou súpravou údajov, aby optimalizovali každú snímku pre podmanivé výsledky bez použitia 3D okuliarov.

3D tablet s umelou inteligenciou Leia Lume Pad 2.

No technológia neslúži len na prezeranie 3D obrazu, no umožní tiež snímať 3D fotografie a videá, ako aj sledovať objekty pomocou dvoch predných kamier, ako aj dvoch 16-megapixelových fotoaparátov na zadnej strane tabletu.

K dispozícii sú aj zaujímavé funkcie LeiaChat a LeiaDream. Prvá z nich prináša lepšie emocionálne spojenie v reálnom 3D chate, ktorý pri rozhovoroch detailne zachytáva hĺbku aj jemné nuansy. LeiaDream je prvá vstavaná generatívna umelecká aplikácia, ktorá používateľom umožňuje byť kreatívny a vytvárať 3D umenie pomocou umelej inteligencie s textom.

3D tablet s umelou inteligenciou Leia Lume Pad 2.

Samotný tablet je poháňaný systémom na čipe Qualcomm Snapdragon 888 a môže byť vybavený 128 alebo 256 GB úložiskom, ktoré je možné rozšíriť pomocou slotu na microSD kartu. Tablet má batériu s kapacitou 9 700 mAh, ktorá podporuje 33 W rýchle nabíjanie. Okrem operačného systému Android 13 sú k dispozícii aj predinštalované aplikácie Leia 3D, ako aj obchod Leia Appstrore, ktorý sa môže pochváliť viac ako 50 3D hrami a viac ako 1200 3D vzdelávacími aplikáciami.

3D tablet s umelou inteligenciou Leia Lume Pad 2 sa dá predbežne objednať za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 099 USD. Dostupný by mal byť od apríla.

3D tablet s umelou inteligenciou Leia Lume Pad 2.