Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Puzdro Clicks pridá iPhonom fyzickú klávesnicu v štýle Blackberry

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jednou z veľkých vecí, ktoré odlišovali pôvodný iPhone od konkurencie, bola jeho virtuálna klávesnica na obrazovke. No fyzické klávesnice v štýle telefónu Blackberry majú stále niektoré veľké výhody. A nové puzdro s názvom Clicks prináša práve takúto klávesnicu do existujúcich smartfónov iPhone.

V prvom rade treba povedať, že existujú kompaktné Bluetooth klávesnice, ktoré možno použiť so smartfónmi na úlohy, ktoré si vyžadujú písanie viac než len niekoľkých slov. Tieto zariadenia je však potrebné nosiť oddelene a zvyčajne majú vlastnú batériu, ktorú je potrebné nabíjať.

Naproti tomu Clicks je silikónové puzdro pre smartfón, ktoré obsahuje QWERTY klávesnicu, a v ktorom je uložený iPhone používateľa, čím sa vytvorí jeden celok. Zariadenie sa pripája do Lightning alebo USB-C portu telefónu, v závislosti od modelu iPhone. To znamená, že je priamo napájané z batérie telefónu a nevyžaduje si pripojenie Bluetooth. Puzdro má údajne malý vplyv na celkovú výdrž batérie telefónu, navyše batériu možno nabíjať aj s nasadeným puzdrom.

Puzdro s fyzickou klávesnicou Clicks pre smartfóny iPhone.

Okrem poskytovania tradičnejšieho hmatového zážitku pri písaní, puzdro Clicks uvoľňuje priestor na obrazovke, ktorý by sa inak použil na zobrazenie virtuálnej klávesnice. Okrem toho poskytuje nové skratky ako Cmd + H na prechod na domovskú obrazovku, Cmd + Medzerník na spustenie vyhľadávania a ťuknutie na Medzerník na rolovanie webových stránok. Zariadenie je tiež vybavené podsvietením pre použitie v tmavom prostredí a navyše by sa malo dať ľahko vypnúť, keď nie je potrebné.

Puzdro s fyzickou klávesnicou Clicks pre smartfóny iPhone.

Puzdro s fyzickou klávesnicou Clicks pre smartfóny iPhone sa dá predbežne objednať prostredníctvom webových stránok spoločnosti Clicks Technology za cenu 139 USD (približne EUR) pre iPhone 14 Pro a 15 Pro alebo za cenu 159 USD (okolo EUR) pre iPhone 15 Pro Max. Puzdrá by sa mali začať dodávať budúci mesiac. Jeho vlastnosti si môžete pozrieť vo videu na začiatku článku alebo priamo TU.

Puzdro s fyzickou klávesnicou Clicks pre smartfóny iPhone.