Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvý tablet s plnofarebným e-atramentom so systémom Android 13

Prvý tablet s plnofarebným e-atramentom so systémom Android 13
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Bigme odhalila nový farebný tablet s technológiou elektronického atramentu (E Ink), ktorý je označovaný za prvý tablet s operačným systémom Android 13. Najnovší InkNote má prístup do služby Google Play, má 10,3-palcový farebný displej Kaleido 3 s podporou stylus pera a je vybavený prednou a zadnou kamerou.

V prípade tabletu InkNoteX sa čiernobiely text a obrázky zobrazujú v rozlíšení 2 480 x 1 860 pixelov s hustotou 300 ppi (pixel na palec), ale v prípade farieb rozlíšenie klesá na 1 240 x 930 pixelov pri 150 ppi.

Dotykový displej s technológiou Kaleido 3 dokáže zobraziť 4 096 farieb. To síce nemôže konkurovať bežným digitálnym tabletom z hľadiska živosti a sýtosti farieb, no môže sa však pochváliť pomerne rýchlou obnovovacou frekvenciou 15 snímok za sekundu. Displej je samozrejme čitateľný na jasnom slnečnom svetle. Využíva aj 36-úrovňové predné svetlo šetrné k očiam, ktoré môže byť teplé alebo studené, prípadne ich kombinácia.

Farebný E Ink tablet BIgme InkNoteX.

Kreslenie, čmáranie, písanie, anotovanie a podobne sa vykonáva prostredníctvom priloženého stylus pera s úrovňou prítlaku 4 096, pričom spoločnosť Bigme uvádza, že pero môže slúžiť aj ako infračervené ukazovadlo, „ako aj hlasom ovládaný diaľkový ovládač“. A hoci je o krok pozadu za aktuálnou verziou mobilnej operačnej platformy Google, Android Tiramisu sa do E Ink tabletov dostal až teraz a poskytuje InkNoteX prístup do obchodu Play na sťahovanie aplikácií pre produktivitu a zábavu.

Výpočtový mozog tvorí osemjadrový čip MediaTek Dimensity s taktom až 2,4 GHz, ktorému sekunduje 6 GB RAM a 128 GB vstavaného úložiska s možnosťou rozšírenia prostredníctvom microSD až do 1 TB. Ako je pri zariadeniach E Ink vo všeobecnosti bežné, batéria s kapacitou 4 000 mAh by mala medzi jednotlivým nabíjaním vydržať poriadne dlho, hoci spoločnosť Bigme neuviedla špecifikácie časy.

Farebný E Ink tablet BIgme InkNoteX.

InkNoteX je vybavený 5-megapixelovým predným fotoaparátom a 8-megapixelovým modulom v zadnej časti hrubého tmavého plastového úchytu na jednej strane displeja. Na palube sa nachádza štvorica mikrofónov a dva reproduktory. Možnosti pripojenia sú Bluetooth, Wi-Fi a USB-C a tlačidlo napájania má v sebe aj čítačku odtlačkov prstov na zvýšenie bezpečnosti.

Farebný E Ink tablet BIgme InkNoteX je už v predaji za cenu 739,99 dolárov (približne 686 euro).

Farebný E Ink tablet BIgme InkNoteX.