Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tenký a ľahký poznámkový tablet podporuje produktivitu na cestách

Tenký a ľahký poznámkový tablet podporuje produktivitu na cestách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Onyx International uviedla na trh novú sériu ľahkých zariadení s technológiou E Ink v rámci svojho modelového radu Boox, počnúc ultra tenkým monochromatickým 10,3-palcovým e-papierovým poznámkovým tabletom, ktorý šetrí papier aj vaše oči, ako aj farebnou elektronickou čítačkou.

Model poznámkového tabletu s technológiou elektronického atramentu Onyx Boox Go 10.3 má hrúbku len 4,6 milimetra a váži len 375 gramov. Vývojári to dosiahli tým, že v podstate odstránili prednú svetelnú vrstvu z konštrukcie displeja. Pozitívom pritom je, že ak vaša domáca kancelária alebo študovňa prepúšťa dostatok prirodzeného svetla, displej bude pre vaše oči šetrnejší ako LED diódy svietiace na okrajoch mnohých obrazoviek E Ink z poslednej doby. Znamená to však, že pre produktivitu po zotmení budete musieť hľadať externé zdroje svetla.

Poznámkový tablet s technológiou elektronického atramentu Onyx Boox Go 10.3.

Srdcom zobrazovacej technológie E Ink je Carta 1200, ktorá ponúka rozlíšenie 2 480 x 1 860 pixelov (300 pixelov na palec) a môže sa pochváliť o 20 % rýchlejšou odozvou v porovnaní s predchodcami, ako aj o 15 % lepším kontrastom. E-papierový poznámkový tablet je tiež vybavený technológiou, ktorá eliminuje potrebu obnovenia celej stránky na aktualizáciu obrázkov.

Go 10.3 sa dodáva s dotykovým perom stylus, ktoré možno magneticky pripevniť na okraj, aby bolo vždy po ruke, hoci displej je vnímavý aj na dotyk ľudskými prstami. Na zriadení beží operačný systém Android 12, má 2,4 GHz osemjadrový procesor, ktorý je podporovaný 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. Konektivitu zaistia technológie Bluetooth 5.0, dvojpásmovú Wi-Fi, ako aj konektor USB-C.

Model Boox Go 10.3 je už k dispozícii za cenu 379,99 USD (približne 355,31 EUR) a je možné si k nemu dokúpiť magnetické puzdro folio, ktoré slúži ako stojan.

Poznámkový tablet s technológiou elektronického atramentu Onyx Boox Go 10.3.

Druhým členom novej prenosnej rodiny E Ink zariadení spoločnosti Onyx je elektronická čítačka Go Color 7, ktorá je, ako už názov napovedá, postavená na technológii farebného papiera Kaleido 3 a má 7-palcový displej. Okrem chýbajúceho pera stylus je to s jej špecifikáciami podobné, hoci tento model je vybavený technológiou predného LED svetla, ktorá ponúka nastavenie teplej alebo studenej teploty. Táto elektronická čítačka má hmotnosť 195 gramov a predáva sa za cenu 249,99 USD (okolo 233,75 EUR).

Elektronická čítačka Onyx Boox Go Color 7.