Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tablet s farebným displejom podobným LCD, ktorý je príjemný pre oči

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo čítačky a tablety s technológiou elektronického atramentu (E Ink) sú skvelé na konzumáciu textu v odtieňoch sivej farby, ktorý je šetrný k očiam, farebná verzia tejto obrazovej technológie môže byť trochu sklamaním. Taiwanská spoločnosť Hannspree však predstavila tablet s farebným e-papierovým displejom, ktorého cieľom je dosiahnuť lepšie oveľa výsledky.

Model HannsNote2 je vybavený vlastnou technológiou reflexného displeja s názvom ecoVision, ktorá v podstate poskytuje výkon podobný LCD displeju, ale nie je vybavená LED podsvietením. To znamená, že podobne ako technológia E Ink sa spolieha na okolité svetlo, no poskytne oveľa lepšiu kvalitu farieb a obnovovaciu frekvenciu.

Poznámkový tablet s farebným e-papierovým displejom HannsNote2.

Aj tie najlepšie dostupné E Ink zariadenia zvládajú len tisíce farieb, čo znamená, že časopisy, komiksy a dokumenty alebo knihy môžu v porovnaní s bežnými tabletmi alebo smartfónmi postrádať výraznosť. Technológia spoločnosti Hannspree však zvláda 16,7 milióna farieb a keďže odráža okolité svetlo, používatelia budú mať oveľa lepší zážitok pri jasnom slnečnom svetle než v čiastočnom tieni.

Poznámkový tablet s farebným e-papierovým displejom HannsNote2.

Obnovovacia frekvencia tiež viac zodpovedá LCD tabletom ako čítačkám E Ink. 10-palcový e-papierový tablet sa môže pochváliť frekvenciou 60 Hz, ktorá je vhodná pre video, a zároveň má typickú dobu odozvy päť milisekúnd, rozlíšenie 1 200 x 1 600 pixelov (194 ppi), 120-stupňový vertikálny / horizontálny pozorovací uhol a antireflexné vlastnosti. Skúšobný ústav TÜV Rheinland mu tiež udelil certifikát šetrnosti k očiam.

Poznámkový tablet s farebným e-papierovým displejom HannsNote2.

O chod systému Android 13 sa stará štvorjadrový procesor, 4 GB energeticky úspornej pamäte RAM a 64 GB úložisko. Tablet je vybavený stylus perom na písanie a zadávanie údajov cez kapacitný dotykový displej. Pripojenie na internet umožňuje Wi-Fi 802.11ac, nechýba ani Bluetooth 5.0 a vpredu je 2-megapixelová kamera s automatickým zaostrovaním pre videohovory.

Poznámkový tablet s farebným e-papierovým displejom HannsNote2.

Zariadenie je tenké len 4,9 mm, váži 350 g a jeho lítium-iónová batéria s kapacitou 2 200 mAh vydrží až 4,5 hodiny čítania e-kníh, až 3 hodiny sledovania videí alebo 72 hodín v pohotovostnom režime. Poznámkový tablet s farebným e-papierovým displejom HannsNote2 bol uvedený na trh na Taiwane začiatkom tohto roka a teraz je k dispozícii v Európe za odporúčanú maloobchodnú cenu 329 EUR.

Poznámkový tablet s farebným e-papierovým displejom HannsNote2.

Spoločnosť Hannspree bude mať počas nadchádzajúceho víkendu stánok aj na veľtrhu IFA 2024 v Berlíne, kde predstaví nové produkty postavené na obrazovacej technológii ecoVision, vrátane dvojice elektronických čítačiek so systémom Android 14, 23,8-palcových počítačových monitorov s podsvietením a bez podsvietenia a komerčných informačných tabúľ.