Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebook s tromi displejmi kombinuje imerziu a prenosnosť

Notebook s tromi displejmi kombinuje imerziu a prenosnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľkosť obrazovky je charakteristickým znakom notebooku a hlavným faktorom pri kúpe nového notebooku. Môžete si zaobstarať väčší displej a pritom si zachovať prenosnosť? Presne to je cieľom tvorcov notebooku TriMax Pro, ktorý tak poskytne zážitok z väčšej obrazovky v stále prenosnom balení.

Existujú už rôzne zariadenia určené na zväčšenie obrazovky notebooku, no tie sa len pripájajú k vybranému notebooku. TriMax Pro je však určený na čistejšie a bezproblémovejšie používanie. Je od základu navrhnutý ako notebook s tromi obrazovkami a ako taký nemá žiadne neprehľadné káble, ktoré by ste si museli so sebou nosiť, a ktoré by sa neustále zapletali. Celé zariadenie sa pritom dá zložiť do jedného solitérneho balíka, ktorý si môžete ľahko vziať na cesty.

Notebook s tromi displejmi TriMax Pro.

Napriek tvrdeniam o „neobmedzenom pracovnom priestore“ je TriMax Pro v skutočnosti obmedzený na 16-palcový centrálny displej, ktorý po oboch stranách lemujú 10,5-palcové obrazovky. Všetky displeje majú rozlíšenie 1920 x 1280 bodov, ale bočné obrazovky sú v orientácii na výšku, teda 1280 x 1920 bodov. Obrazovky IPS majú jas až 400 nitov.

Notebook s tromi displejmi TriMax Pro.

Notebook s operačným systémom Windows 11 Pro sa ponúka v rôznych konfiguráciách, počnúc modelom „Barebone“ s procesorom Intel Core i5-1235U, grafickou kartou AMD Ryzen 7 7735HS, 16 GB RAM a 512 GB SSD. Štandardom je 10-bodový touchpad, Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.3, rozpoznávanie odtlačkov prstov, dva 2,5 W reproduktory a 5 megapixleová kamera, ako aj 2 x UCB 3.2 porty, HDMI a port typu C.

Notebook s tromi displejmi TriMax Pro.

Nízkoprofilová mechanická klávesnica je vybavená odnímateľnými krytmi klávesov a nastaviteľným podsvietením, ktoré používateľom umožňujú prispôsobiť si vzhľad a pocit z používania zariadenia. Tvorcovia pritom tvrdia, že 90 Wh batéria TroMax Pro vystačí až na šesť hodín prevádzky, samozrejme, v závislosti od používania. Pri zachovaní „trojitej“ témy je „systém trojitého ventilátora“ navrhnutý tak, aby sa notebook neprehrieval ani pri spustení hier alebo aplikácií náročných na procesor.

Notebook s tromi displejmi TriMax Pro.

Notebook s tromi displejmi TriMax Pro je momentálne súčasťou už úspešne financovanej startup kampane na portáli Kickstarter. Cena sa začína na 799 USD (okolo 725 EUR) za model Barebone, čo je 38 % úspora oproti odporúčanej maloobchodnej cene 1 299 USD (asi 1 179 EUR) a siaha až po 1 179 USD (približne 1 070 EUR) za model s 32 GB RAM a 2 TB SSD. Ak všetko pôjde podľa plánu, TriMax Pro by mal byť podporovateľom dodaný v novembri 2024.