Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Snappy priblíži smartfóny ku skutočným fotoaparátom

Snappy priblíži smartfóny ku skutočným fotoaparátom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Smartfón síce dokáže robiť skvelé fotografie a videá, ale jeho používanie je stále oveľa ťažšie ako používanie skutočného fotoaparátu. Zariadenie Snappy je jednou z najnovších pomôcok, ktoré sa snažia tento problém vyriešiť, pretože smartfónu prináša funkcie podobné fotoaparátu, vrátane závesu na stabilizáciu záberov.

Motorizované zariadenie Snappy, ktoré vyrába hongkonský výrobca fotografického vybavenia Buddiesman, je vybavené pružinovým pogumovaným upínacím mechanizmom, ktorý bezpečne uchopí smartfón používateľa za boky. Táto svorka sa otvára pomerne široko, čo umožňuje osadenie smartfónov rôznej šírky bez toho, aby bolo potrebné odstraňovať ich ochranné puzdrá.

Fotografické zariadenie pre smartfóny Snappy .

Používateľ drží zariadenie Snappy za pogumovanú ergonomickú rukoväť, ktorá je spojená so svorkou pomocou kĺbového ramena. Stlačením kolieska na zadnej strane tejto rukoväte môže používateľ otáčať svorku / smartfón medzi orientáciou na šírku a na výšku. Koliesko na prednej strane rukoväte slúži na prepínanie fotoaparátu smartfónu medzi režimami fotografovania a videa a na plynulé ovládanie digitálneho zoomu.

Fotografické zariadenie pre smartfóny Snappy .

Používateľ stlačí tlačidlo spúšte v štýle digitálnej zrkadlovky na hornej strane rukoväte, aby zhotovil fotografie a spustil / zastavil nahrávanie videa. Rukoväť môže dokonca oddeliť od zvyšku a potom ju použiť na diaľkové ovládanie fotoaparátu smartfónu prostredníctvom rozhrania Bluetooth do vzdialenosti 10 metrov.

Fotografické zariadenie pre smartfóny Snappy .

Ten istý bezkefový motor, ktorý otáča smartfón medzi horizontálnym a vertikálnym režimom snímania, slúži aj ako gyroskopicky riadený jednoosový stabilizačný záves. Tento záves automaticky udržiava horizontálnu os smartfónu pri natáčaní videa z ruky, čím pomáha vyhladzovať zábery. Na prednej strane svorky Snappy sa pritom nachádza kruhové LED svetlo. Jednoduchým dotykom tohto svetla môže používateľ prepínať medzi studenou a teplou teplotou farieb a upravovať jeho intenzitu.

Fotografické zariadenie pre smartfóny Snappy .

Medzi ďalšie funkcie zariadenia Snappy patrí otvor so štvrťpalcovým závitom na statív na spodnej strane rukoväte, možnosť používať batériu zariadenia na napájanie smartfónu, zásuvka „cold shoe“ na montáž periférnych zariadení, ako sú mikrofóny alebo prídavné svetlá, a možnosť používať zariadenie ako stojan na smartfón s nastaviteľným uhlom.

Fotografické zariadenie pre smartfóny Snappy .

Fotografické zariadenie pre smartfóny Snappy je ponúkané v rámci startup kampane na portáli Kickstarter za cenu 89 USD (približne 80 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 149 USD (asi 135 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánu, distribúcia prvých kusov pre podporovateľov už financovanej kampane by sa mala začať v novembri tohto roku.