Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zaujímavosti z MWC 2015 - 1. časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Videoreportáž z výstavy MWC 2015 v Barcelone vám predstaví niektoré zaujímavé novinky z oblasti mobilných zariadení a technológií.

Lenovo si v Barcelone, popri predstavení nových smartfónov, nenechalo ujsť ani možnosť ukázať nové tablety. Nový rad A tak zastupujú tablety TAB 2 A10-70 a TAB 2 A8. Prvá TAB 2 A10-70tka je určená pre používateľov, ktorí si chcú dopriať digitálny obsah na viac ako 10 palcovom IPS displeji s rozlíšením Full HD. Napriek veľkosti je však tablet ľahký a jeho hrúbka je necelých 9 milimetrov. Tablet TAB 2 A8, s 8 palcovým displejom, má aj možnosť použitia dvoch SIM kariet v jednom zariadení. Oba modely majú pritom integrovanú technológiu Dolby Atmos, ktorá pri zapojení slúchadiel sprostredkuje hudobný zážitok s komplexným priestorovým ozvučením.

„Pri Sony sa dlho špekulovalo o tom, že predstaví nejakú svoju novú vlajkovú loď v oblasti mobilných telefónov. Namiesto toho prišiel nový tablet. Tablet Z4. A prišiel aj s takouto klávesnicou. Je to inovácia, ktorá rozhodne zaujme, pretože v tejto chvíli sa z tabletu stáva malý notebook. Okrem toho pri tomto tablete zmenila sa trošku predná kamera. Viac sa zamerali na selfie, čiže sa zvýšili megapixely. Zaujímavosťou sú malé ikonky, ktoré sa zapínajú vždy po zasunutí tabletu ku klávesnici a vyzerá to potom ako v prostredí, ktoré poznáte z Windows. Do takéhoto nového zariadenia už nemohol ísť žiaden iný operačný systém ako Android 5.0. Dokonca 5.0.2. Veľa ľudí si myslí, že takéto zariadenia s Androidom do biznis prostredia nepatria. No táto klávesnica by mohla tomu trošku napomôcť a nakoniec aj tých aplikácií aj tých biznisových sa už zopár nájde i pre systém Android,“ predstavuje zariadenie pán Ľubomír Straka, šéfredaktor Techpedia.SK.

Z viacerých strán sa v Barcelone ozývala téma nositeľných inteligentných zariadení, a tak sa niet čo čudovať tomu, že ju viacerí výrobcovia vyslyšali. Tak napríklad HTC so svojim Gripom. Ide o ich prvý inteligentný náramok, ktorý je určený pre aktívnych športovcov a športových nadšencov. Je navrhnutý tak, aby zvládol akékoľvek režimy tréningu či športu. Grip je odolný voči prachu a vode a mal by niečo vydržať aj pri nárazoch. Zakrivený 1,8 palcový P-MOLED displej zobrazuje informácie o ubehnutom čase, prekonanej vzdialenosti, rýchlosti a spálených kalóriách, či meria kvalitu spánku. Po prepojení s mobilným zariadením náramok upozorní na prichádzajúci hovor alebo správu bez toho, aby používateľ musel prerušiť svoju činnosť.

Spoločnosť LG uviedla novú kolekciu smartfónov strednej triedy, ktoré sa však svojím dizajnom a funkciami môžu porovnávať s prémiovými modelmi smartfónov tohto výrobcu. Kolekcia pozostáva z modelov s názvami Magna, Spirit, Leon a Joy. Smartfóny prinášajú optimalizovaný výkon a jednoduché ovládanie. Z radu vyčnieva smartfón Magna, ktorý je vybavený 5 palcovým HD displejom a Quad-Core procesorom. So svojím 8 megapixelovým hlavným a 5 megapixelovým predným fotoaparátom je navrhnutá aj pre milovníkov selfie fotografií. Magna si poradí aj s celodennou intenzívnou prevádzkou, a to vďaka batérii s kapacitou 2540mAh.