Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zaujímavosti z MWC 2015 - 2. časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nielen Huawei, ale aj ďalší veľkí ázijskí hráči sa snažili na MWC zaujať svojimi novinkami. A kam ich smerovali? No do oblasti multimédií, a tak som mohol vidieť mobilné telefóny, ktoré boli zamerané na fotenie alebo hudbu.

Aj HTC sa v Barcelone predviedlo so svojou hlavnou mobilnou novinkou. Smartfón One M9 pritom zvýrazňuje svoj tvar vyleštenými kovovými hranami a upraveným brúseným povrchom zadnej časti tela. K dispozícii bude vo viacerých farebných prevedeniach. Jeho veľkosť displeja je 5 palcov pri Full HD rozlíšení. Predné stereo reproduktory majú výrazný zvuk vďaka technológii BoomSound a dokážu simulovať priestorový zvuk cez Dolby Audio. One M9 používa operačný systém Android vo verzii 5.0. O jeho chod sa stará osemjadrový 64-bitový procesor Snapdragon 810. No a samozrejmosťou je aj 4G LTE pripojenie.

Lenovo zase predstavilo VIBE Shot. Zariadenie, ktoré v sebe kombinuje výkonný smartfón a fotoaparát. Ten zadný, so šesťdielnou modulárnou šošovkou, má rozlíšenie 16 megapixelov. VIBE Shot pri fotení používa infračervené zaostrovanie a má aj fyzické tlačidlo spúšte. Používateľ tak získa oveľa väčšiu kontrolu nad fotením ako v prípade spúšte na dotykovom displeji. Smartfón disponuje veľkosťou displeja 5 palcov s rozlíšením Full HD. Aplikácie bežia na operačnom systéme Android 5.0. Smartfón komunikuje s okolím pomocou siete LTE alebo Wi-Fi. Okrem toho má aj dva sloty pre SIM karty.

Najtenší tablet, ktorý sa v japonskom stánku Sony objavil, nepochybne mnohých zaujal, no nebol jediným zariadením, ktoré malo lákať pozornosť návštevníkov.

„Okrem nového tabletu Z4 sa mi na stánku podarilo nájsť ešte aj nový mobilný telefón M4 s podtitulom Aqua. Aqua znamená voda a to znamená, že ten telefón by sa naozaj s tou vodou mal znášať. Vodotesné by mali byť všetky otvory, ktoré sa na ňom nachádzajú. Okrem toho je zaujímavý najmä tým, že má vo vnútri osemjadrový procesor Snapdragon 615. 2 gigabajty pamäte RAM takisto pomáhajú tomu výkonu. Zaujímavý je fotoaparát, najmä do tej vody, je 13 megapixelový a podľa všetkého poslúži naozaj aj za horších svetelných podmienok, keďže je vo vnútri snímač Exmor R. Ide o telefón, ktorý je už pripravený na LTE, teda na siete štvrtej generácie. No a čo dodať? Jeho displej má 5 palcov a je to jeden z najľahších telefónov, pretože váži len 140 gramov,“ predstavuje zariadenie pán Ľubomír Straka, šéfredaktor Techpedia.SK.

ALCATEL ONETOUCH – značka, ktorá vznikla spojením spoločností Alcatel-Lucent z Francúzska a čínskej TCL. Dnes je už plne v rukách Číňanov, ktorí s novinkami nezaháľali ani na výstave v Španielsku. Ich hlavný Idol tak dostal už 3tiu generáciu. Smartfón IDOL 3 na prvý pohľad zaujme úplným symetrickým dizajnom svojich strán. Zariadenie sa tak môže uchopiť aj z opačnej strany a obraz na displeji sa jeho polohe ihneď prispôsobí a otočí sa správnym smerom. Smartfóny IDOL 3 by mali priniesť aj efektívny zvuk, vďaka dvom reproduktorom JBL, vybavených technológiou Clari-Fi, ktorá dokáže dekódovať digitálne komprimované zvukové formáty a reprodukuje 3D zvuk. K dispozícii budú dve verzie tohto smartfónu. Líšia sa veľkosťou a použitým hardvérom. Kompaktná verzia má 4,7 palcový displej a jej väčší brat je vybavený prehľadným 5,5 palcovým displejom.