Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zaujímavosti z MWC 2015 - 5. časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Smartfón Liberto 820 spolu s jeho menším modelom Liberto 820 Mini, od výrobcu Doro, je určený prevažne pre seniorov. Používateľ získa okamžitý prístup k dôležitým kontaktom a funkciám priamo z hlavnej obrazovky. Ikony spolu s textom sú veľké a ich zobrazenie je jasné a kontrastné.

Smartfóny Liberto sú vybavené aj virtuálnym asistentom, ktorý informuje o jednotlivých funkciách smartfónu. Okrem toho sa môže príbuzný, či priateľ, vzdialene pripojiť k zariadeniu a ovládať ho. Súčasťou je aj asistenčná aplikácia pre rodinných príslušníkov Doro Connect & Care, ktorá umožní vytvárať vlastnú sieť ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť zabezpečiť starostlivosť v prípade potreby používateľa.

Nové smartfóny strednej triedy ZTE Blade S6 a ZTE Blade S6 Plus majú jednoduchý zaoblený dizajn a sú vyrobené z hladkého vylešteného plastu. No nešetrilo sa na ich výbave.
Smartfóny fungujú s operačným systémom Android 5.0 a v ich útrobách bije srdce osemjadrového procesora. Zadný fotoaparát prichádza so slušnými 13-timi megapixelmi. Oba modely sú tiež vybavené prenosovou technológiou LTE štvrtej generácie. Nechýba ani Wi-Fi a Bluetooth pripojenie. Blade S6 Plus má veľký, 5,5 palcový displej a jeho batéria vydrží o čosi dlhšie ako u jeho menšej verzie.

Model odolného smartfónu KC-S701, z radu TORQUE, od spoločnosti Kyocera, má vysokú odolnosť proti nárazom, prachu a špine. Poradí si s tiež otrasmi, soľnou hmlou i s vysokou vlhkosťou a samozrejme je vode odolný. Svoju citlivosť však pritom displej smartfónu nestráca, dokonca ani keď ho používateľ ovláda cez pracovné rukavice. S okolitým hlukom sa vysporiada technológia Smart Sonic Reciever, ktorá zabezpečí čistý zvuk pri hovoroch. Ak by aj to bolo málo, smartfón podporuje hands-free volania pomocou dvoch predných reproduktorov, ktoré majú pritom hlasitosť až do 100dB.

Keď sa pred pár rokmi objavil systém Android, asi nikto nečakal, aký rozmach bude mať. Dnes je v televízoroch, samozrejme v mobilných telefónoch, tabletoch, ale videli ste ho už v projektore?

„Tak toto je prvý projektor, ktorý je vybavený systémom Android. Je tam Android 4.4 Kit Kat a funguje veľmi zaujímavo. Dajú sa pomocou neho premietať všetky aplikácie, dajú sa premietať filmy, ale ja prezentácie. Takže je toho naozaj dosť. A zaujímavé je to, že je vybavený Snapdragonom 800, štvorjadrovým procesorom. No a dalo by sa ešte aj povedať, že tento projektor je piko projektor. Je maličký, má nejakých 12 x 12 centimetrov. Je to ďalšia zaujímavá možnosť, ako sa systém Android dá využiť,“ predstavuje zariadenie Spro 2 pán Ľubomír Straka, šéfredaktor Techpedia.SK.

O nedostatok miesta vo svojom mobilnom zariadení sa už netreba obávať. Výrobca pamäťových kariet SanDisk totiž prichádza s prvou Ultra mikroSDXC kartou s neuveriteľnou kapacitou 200GB. Nová karta má popri svojej veľkosti aj vysokú prenosovú rýchlosť pri kopírovaní dát. Konkrétne až 90 megabajtov za sekundu. Používateľ tak môže napríklad skopírovať až 1200 fotografií za jednu minútu.

Okrem novej karty sa SanDisk pochválil i USB Flash diskom iXpand, ktorý je určený pre používateľov mobilných zariadení iPhone a iPad. Jeho dômyselná konštrukcia umožní rýchly a pohodlný presun dát z týchto zariadení priamo do počítačov Mac alebo PC. Po pripojení sa môžu automaticky kopírovať fotografie a videá z mobilného zariadenia priamo na disk.