Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei: Elegantný a výkonný smartfón P8

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

(Aktualizované: Článok doplnený o fotografie a video) V legendárnom Billingsgate, renomovanom londýnskom dejisku umenia a módy, spotrebiteľská divízia spoločnosti Huawei Consumer Business Group predstavila dnes smartfón Huawei P8, ktorý je kombináciou technológií, elegantného štýlu, praktickosti a revolučných funkcií fotoaparátu pre snímky s nízkou úrovňou osvetlenia.

Dizajnové prvky Huawei P8 evokujú stránky a pevnú väzbu tradičných kníh. Hliníkové telo telefónu je vyrobené z jediného kusu. Majstrovské pieskovanie v tvare diamantu zvýrazňuje textúru kovu. Telefón príde na Slovensko v dvoch elegantných farebných verziách: v kombinácii bielej a zlatej, bielej a sivej. Prístroje sa dodávajú v priehľadnom obale a zážitku z ich rozbaľovania sa nič nevyrovná – podobne ako keď vytiahnete z police vzácnu knihu.

Huawei P8 Tlačová konferencia

Model Huawei P8 pokračuje v minimalistickom dizajne predchádzajúcich generácií série P a stelesňuje vrchol elegancie, remeselného majstrovstva a dlhej životnosti. Pozrime sa na niektoré z jeho hlavných prvkov:

• Proces nanovstrekovania plastických hmôt vytvára špičkové jednoliate tesné spojenie 1,5 mm hrubého plastového bloku s veľkým displejom, ktorý patrí k najväčším vo svojej triede.

• Telefón má hrúbku 6,4 milimetra, podporu dvoch SIM kariet (pri uvedení na slovenskom trhu bude dostupná jednosimková verzia) a funguje bez problémov so sieťou 4G (tam, kde je dostupná).

Huawei P8

• Dizajn pripomínajúci trojvrstvové žraločie žiabre zvyšuje spoľahlivosť a odolnosť zariadenia.

• Vo vnútri prístroja je nový 8-jadrový 64-bitový procesor Kirin 930, ktorý zvyšuje jeho výkon približne o 20 percent v porovnaní s inými telefónmi s podobnou životnosťou batérie.

• Hladký zadný kryt tela telefónu je vyrobený z ocele, ktorá zabezpečuje konštrukčnú pevnosť.

Huawei P8

Smartfón Huawei P8 prináša zážitok z používania dotykového displeja, ktorý budú spotrebitelia považovať za úplne prirodzený. Dvojitým poklepaním bruškom prsta alebo hánkou sa zobrazí celá obrazovka, zatiaľ čo nakreslením kruhu na displej používateľ rýchlo zosníma zobrazený obsah. Zariadenie ponúka aj funkciu „hľadať telefón hlasom“, ktorá umožňuje používateľom zavolať svoj stratený telefón – ten sa ozve prostredníctvom svojho reproduktora a identifikuje sa.

Jedinečný systém riadenia spotreby energie modelu Huawei P8 vytvára premostenie medzi jeho štíhlym dizajnom, úspornosťou a ohromujúcim výkonom. Zariadenie obsahuje batériu 2600 mAh a vďaka 64-bitovému osemjadrovému procesoru Kirin 930 prináša vynikajúci výkon dlhý čas v pohotovostnom režime.

Huawei P8

V hlučnom prostredí môžu používatelia zvýšiť hlasitosť až o 58% nad bežnú úroveň. Vo veternom prostredí dokáže smartfón pri použití slúchadiel alebo slúchadla z jedným mikrofónom eliminovať až 90 percent hluku vetra. Skvelé funkcie hands-free podporujú telefonovanie bez používania rúk vo vysokej kvalite v okruhu dvoch metrov, zatiaľ čo zabudovaný samostatný čipset pre audio dekodér umožňuje zdvojnásobiť hlasitosť hudby a zachovať pritom jej vysokú kvalitu.

Vzhľadom na návyky používateľov i na nadchádzajúce trendy prináša model Huawei P8 komplexný rad riešení:

• Pre používateľov SIM karty s podporou siete 4G ponúka možnosť duálnej 4G SIM karty s dvoma flexibilnými štrbinami, ktoré podporujú akýkoľvek formát SIM karty.

• Len čo telefón rozpoznal a pripojil sa k inému zariadeniu s rozhraním Bluetooth, ako je napríklad komunikačný náramok Huawei TalkBand B2, je možné ho automaticky odomknúť bez zadania hesla.

Huawei P8

• Vďaka sieťovému roamingu optimalizovanému na signál 4G sa dokáže smartfón P8 spojiť so službami v roamingových sieťach približne trikrát rýchlejšie než bežné modely telefónov.

• S voliteľnou elektronickou atramentovou obrazovkou E-ink na zadnej strane telefónu sa dokáže kovový zadný kryt v priebehu niekoľkých sekúnd prepnúť na elektronickú knihu.

Huawei P8

Model P8 využíva kombináciu hardvéru, softvéru a patentovaných algoritmov, vďaka ktorým môžu používatelia vytvárať krásne fotografie aj pri tých najhorších svetelných podmienkach.

• Špičková technológia optického stabilizátora obrazu (OIS): S optickým stabilizátorom obrazu s rozsahom až 1,2° dokáže smartfón zhotoviť fotografie a videozáznamy vysokej kvality a zároveň potlačiť chvenie fotoaparátu tak, aby boli zábery ostré.

• Štvorfarebný senzor RGBW ako svetová novinka: Pri svetelných podmienkach s vysokým kontrastom zvyšuje jas o 32 percent, v prostredí s nízkou hladinou osvetlenia ho znižuje o 78 percent. Nezávislé spracovanie obrazu na úrovni SLR aktivuje redukciu šumu pri fotografovaní a inteligentnú detekciu prostredia s vysokým kontrastom osvetlenia. Umožňuje používateľom dokonale zachytiť vysoký kontrast a zároveň slabo osvetlené detaily na jednom zábere.

Huawei P8

• Nezávislé spracovanie obrazu na úrovni DSLR: Aktivuje redukciu šumu pri fotografovaní a inteligentnú detekciu prostredia s vysokým kontrastom osvetlenia. Dokonale zachytí vysoký kontrast aj slabo osvetlené detaily v jednom zábere.

Vyspelé technológie a softvér od spoločnosti Huawei poskytujú štyri režimy snímania pri slabom osvetlení na profesionálnej úrovni, režim „režisér“ a zábavné režimy tvorivého snímania, vrátane autoportrétu („selfie“). Všetci používatelia – od maliarov a architektov až po pracovníkov v módnom priemysle – majú teraz prístup k mobilnému fotoštúdiu a videoštúdiu, ktoré ponúka rozmanité a inovatívne funkcie pre snímanie umeleckých inšpirácií v každodennom živote.

Huawei P8

Napríklad režim kreslenia svetlom, jeden zo štyroch profesionálnych režimov snímania pri slabom osvetlení, využíva manuálnu clonu fotoaparátu modelu Huawei P8 na zachytenie širokých pásov svetla. Režim kreslenia svetlom umožňuje nasnímať pohybujúce sa ruské kolo v noci, a vytvoriť tak umeleckú fotografiu s kruhovými prúdmi svetla.

Používatelia si môžu „nakresliť svetlom“ aj vlastné kresby voľnou rukou pomocou malej baterky za tmy. Ďalšou technologickou novinkou v oblasti snímania pri slabom osvetlení je stlmenie svetla a režim náhľadu pred snímaním. Tým, že umožňuje používateľom pozrieť si, ako bude záber vyzerať, model Huawei P8 uľahčuje tvorivé experimentovanie so svetelnými zdrojmi v tme.

Huawei P8 Tlačová konferencia

Režim „režisér“ modelu Huawei P8 je prvou funkciou v odvetví, ktorá umožňuje v smartfóne vytvoriť videozáznam na profesionálnej úrovni. Používatelia telefónu môžu vďaka tomuto režimu riadiť a ovládať tri ďalšie telefóny s operačným systémom Android a pomocou nich nakrúcať video scénu zo štyroch uhlov súčasne, a tiež synchronizovať úpravu videoklipu.

Model Huawei P8 predstavuje aj pôsobivý nový režim autoportrétu („selfie“), v ktorom je možné vopred zvoliť nastavenia na vylepšenie obrazu tak, aby bolo možné zachytiť a upraviť jedinečnú krásu každého človeka. Pre lepšiu zábavu je možné do snímky zahrnúť aj viac osôb.

Huawei P8 Tlačová konferencia

S patentovanou technológiou Signal+ od spoločnosti Huawei dokáže smartfón vďaka kompaktnej a výkonnej duálnej anténe a technológii rýchleho prepínania inteligentne rozpoznať, ktorý režim je najvhodnejšie použiť. Keď je jeden koniec antény pokrytý a signál zoslabne, zariadenie Huawei P8 okamžite prepne na druhý koniec antény – neporovnateľne rýchlejšie než tradičné smartfóny – a zabezpečí udržanie pripojenia so silným signálom.

Táto funkcia významne znižuje počet prerušených hovorov, pretože rieši problém náhleho „výpadku“ signálu, čo je problém všetkých telefónov s kovovým puzdrom. Okrem toho technológia Signal+ v zariadení P8 zvyšuje rýchlosť spojenia telefonického hovoru aj v prípade, že používateľ cestuje vysokou rýchlosťou.

Huawei P8 Tlačová konferencia

Používateľom, ktorí zvyčajne cestujú lietadlom, chvíľu trvá, kým sa po pristátí na novom letisku pripoja k sieti. Model Huawei P8 zvyšuje rýchlosť pripojenia k roamingovej sieti. Na základe testovacích údajov o medzinárodnom roamingu z viac ako 20 krajín a regiónov Európy, Severnej Ameriky, Latinskej Ameriky, Austrálie a Ázie sa model Huawei P8 vďaka sieťovému roamingu optimalizovanému na signál 4G synchronizuje so službami v roamingových sieťach približne trikrát rýchlejšie ako priemerný telefón.

Smartfón Huawei P8 je nielen dizajnovo podareným kúskom, ale prináša mnohé nové, či vylepšené technológie a funkcie, ktoré z neho vytvárajú výkonného a štýlového mobilného spoločníka.

Huawei P8 Tlačová konferencia

Model Huawei P8 bude dostupný v dvoch verziách: P8 Premium v cene 499 Eur a 599 Eur pre štandardné zariadenie, ktoré bude najprv v ponuke v 30 krajinách vrátane Číny, Kolumbie, Francúzsku, Nemecku, Mexiku, Španielsku, Turecku, Spojených Arabských Emirátov a Veľkej Británie. Následne bude smartfón v ponuke aj na ostatných trhoch.

Huawei P8 Tlačová konferencia

(Zdroj: Tlačová správa a konferencia Huawei)