Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový tablet Galaxy Tab A dostupný na Slovensku

Nový tablet Galaxy Tab A dostupný na Slovensku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics uvádza na slovenský trh nováčika medzi tabletmi Samsung Galaxy Tab A, tento tenký a ľahký tablet s operačným systémom Android 5.0 Lollipop je vybavený štvorjadrovým 1,2 GHz procesorom, až 2GB RAM (podľa variantu), 16GB úložiskom a Micro SD slotom pre 128 GB externé úložisko. Novinka je už v predaji od 309 €.

S ohľadom na zákaznícke preferencie má tablet Samsung Galaxy Tab A netradičný pomer strán 4:3, aby poskytoval najlepší možný zážitok zo sledovania. Vďaka tomuto pomeru je čítanie obsahu webových stránok a elektronických kníh a časopisov prirodzenejšie.

Nový tablet má vo svojej výbave 5 Mpix zadný (hlavný) fotoaparát a 2 Mpix predný fotoaparát. Automatické zaostrovanie zaisťuje vynikajúcu ostrosť snímok a režim One Shot umožňuje jednoducho prepínať medzi režimami One Click Mode a One Click Recording. Samsung Galaxy Tab A dokáže zachytiť až 20 snímok po sebe jediným dotykom vďaka funkcii nepretržitého snímania.

Galaxy Tab A, tablet, Samsung, S-Pen, technológie

Režim Kids, ktorý si je možné stiahnuť cez Galaxy Essentials alebo Galaxy Apps, prináša rodičom možnosť kontroly nad tým, ako deti Galaxy Tab A používajú. Táto kontrola prebieha aj prostredníctvom generovanej správy o činnosti používateľa. Vďaka režimu Kids si deti môžu nastaviť svoju pestrú domovskú obrazovku a využívať špeciálne funkcie vrátane hudby, kreslenia, nálepiek a zvláštnych sekcií „Priatelia“ a „Hranie“.

Bezproblémové zdieľanie obrazoviek, okien i dát medzi tabletom a monitorom počítača zaisťuje SideSync 3.0. Táto funkcia zahŕňa i vzdialené oznámenia o hovoroch a textových správach. Vďaka funkcii Document Share môžu používatelia jednoducho presúvať súbory z obrazovky tabletu na monitor.

Prostredníctvom funkcie Quick Connect sa zobrazujú videá z tabletu Galaxy Tab A na televízoroch Samsung Smart TV. Tiež je možné streamovať živé televízne vysielanie zo Smart TV na Galaxy Tab A či na obrazovke Smart TV prechádzať informácie o počasí, aktuálnom čase a pláne dňa.

Galaxy Tab A, tablet, Samsung, S-Pen, technológie

Tablet Samsung Galaxy Tab A vo verzii s S-Pen je vynikajúca voľba pre užívateľov, ktorí hľadajú praktické zariadenia spĺňajúce pracovné i osobné nároky. Vďaka S-Pen je možné tablet ovládať podobne ako s počítačovou myšou, takže sa požadovaný obsah ľahko označuje a presúva. Navyše má Tab A s S-Penom špeciálnu tlakocitlivú vrstvu rozoznávajúcu rôzne úrovne tlaku (S-Penom na jeho povrch), vďaka tomu je ideálne použiteľný pre biometrický podpis. Prípadne ako ideálny výukový prostriedok simulujúci klasické písanie na papier.

Aby si majitelia Samsung Galaxy Tab A užili tablet naplno, získavajú predinštalovaný prémiový obsah zadarmo ako darček. Prostredníctvom Galaxy Gifts si môžu stiahnuť aplikácie The New York Times, The Economist či čítačku Wooky pre Samsung. Nechýba elektronické predplatné denníka Hospodárske noviny na 6 mesiacov úplne zdarma. Predplatné bude ponúkané prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá bude k dispozícii na stiahnutie v obchode Galaxy Apps.

Galaxy Tab A, tablet, Samsung, S-Pen, technológie

Samsung Galaxy Tab A v čiernej a bielej farbe je dostupný v nasledujúcich verziách za odporúčanú maloobchodnú cenu:
• Tab A s WiFi – 309 € s DPH
• Tab A s WiFi a s S-Pen – 359 € s DPH
• Tab A s LTE – 369 € s DPH

Samsung ponúkne špeciálne polohovacie puzdra (EF-BT550P) v čiernom a bielom prevedení.  Puzdra pre Samsung Galaxy Tab A sa začnú predávať začiatkom júna za odporúčanú maloobchodnú cenu 59,90 € s DPH. Variant polohovacieho puzdra v šedej farbe a látkovom prevedení (EF-BT550B) bude dostupný v polovici mája za 59,90 € s DPH.

Galaxy Tab A, tablet, Samsung, S-Pen, technológie

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)