Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei prináša poriadne výkonný smartfón, štýlové dámske hodinky a nový tablet

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci je trh s mobilnými telefónmi už poriadne rozbehnutý, aj dnes sa ešte stále dá na rozdanom poli výrobcov týchto zariadení spraviť poriadny krok vpred. Dokazuje to aj čínsky výrobca Huawei, ktorý sa už vypracoval na 3. miesto medzi výrobcami smartfónov, za Samsungom a Apple. Huawei to má poriadne našliapnuté, a tak aj na výstave CES 2016 nechýbali jeho novinky.

Medzi minuloročné kľúčové zariadenia z dielne Huawei patrili smartfóny P8 a Mate S, spolu s vôbec prvými inteligentnými hodinkami tejto spoločnosti. Tieto zariadenia sa snažili používateľov osloviť vždy niečím zaujímavým a inovatívnym. No a v tomto trende chce Huawei aj naďalej pokračovať.

„Každý rok investujeme do nášho výskumného oddelenia a chceme sa stať najlepším inovátorom na svete v technológiách,“ hovorí pán Richard Yu, Huawei.

Hoci viacerí návštevníci veľtrhu špekulovali o tom, že producent oznámi uvedenie nového smartfónu P9, Huawei sa rozhodol v Las Vegas predstaviť vlajkovú loď z iného súdka.

„Som veľmi rád, že sa môžem s vami podeliť o nový Mate. Je to Huawei Mate 8, smartfón navrhnutý pre biznis,“ predstavuje smartón pán Kevin Ho, Huawei.

Mate 8 sa vyznačuje prémiovým dizajnom a vyrobený je z odolného leteckého hliníku. Dominuje mu 6 palcový Full HD displej, s vysokým kontrastom a až 95 percentnou saturáciou farieb. Srdcom zariadenia sa stal nový osemjadrový procesor, ktorý pochádza priamo z dielne Huawei a momentálne je to zrejme najrýchlejší mobilný procesor na svete. Mate 8 má teda poriadny výkon.

„Je poháňaný 16 nano metrovým procesorom Kirin 950, navrhnutým čisto pre vysoký výkon. Zdvihli sme jeho výkon o 100 percent a aj efektívnosť spotreby stúpla o 70 percent.“

Procesor podporujú aj 3 gigabajty operačnej pamäte a hlavne najnovší Android 6.0. Celý výkon zariadenia má však zvyčajne dopad na výdrž batérie, no i v tomto smere dokáže nový Mate 8 príjemne prekvapiť. Batéria má kapacitu až 4000 mAh, a tak mobil vydrží až dva dni bežného používania. Ale keby to nestačilo...

„Máme tu rýchlo dobíjanie, čiže v podstate len za 30 minút dobíjania môžete smartfón používať 1 celý deň.“

Mate 8 je vyzbrojený novým 16 megapixelovým fotoaparátom, ktorý má o 23 percent väčší snímač ako predchádzajúci model. Zlepšenia však dostal fotoaparát aj inde.

„Vylepšili sme stabilizačnú technológiu, ktorá obraz stabilizuje aj pri otrasoch, s až 1,5 stupňovými výkyvmi.“

Nechýba ani biometrické zabezpečenie s novou generáciou citlivého a rýchleho snímača odtlačku prstov. Technológia Super Hands-Free 3.0 zase uľahčí komunikáciu prostredníctvom troch mikrofónov pri konferenčných hovoroch.

„Dosah mikrofónov je teraz 3 metre, a k nim sme pridali aj kvalitnejší výstupný reproduktor. Mate 8 tak môže slúžiť ako zvuková stanica pri konferenčných hovoroch.“

Druhým predstaveným zariadením je nový tablet MediaPad M2 s ozvučením tentoraz od profesionálov v oblasti zvuku - Harman / Kardon.

„10,1 palcový displej a gestá cez snímač odtlačkov prstov. Odomknutie cez priloženie prsta, potiahnutie prsta pre navigáciu. No a s digitálnym perom môžete zapísať svoje myšlienky tak ako do zošita.“

V Huawei sa tentoraz myslelo špeciálne aj na nežnejšie pohlavie, a tak chcel práve ženy producent potešiť inteligentnými hodinkami Huawei Watch, vo verziách Jewel a Elegant.

„V spolupráci so Swarovski sme vytvorili diamantovo oslnivý dizajn. Dámske hodinky majú zároveň na výber veľa druhov ciferníkov.“

Novinkám sa nevyhol ani smartfón Nexus 6P, ktorý Huawei vyrába v spolupráci s Google.

„Budeme mať novú farbu. Je to Matte Gold a je to prvýkrát, čo bude mať zariadenie Nexus aj zlatú farbu,“ hovorí pán Kevin Ho, Huawei.

Všetky predstavené zariadenia tak určite zaujmú viacerých, no už teraz v redakcii vieme, že o pár týždňov sa budeme tešiť z ďalšej veľkej novinky tohto výrobcu. A vy sa to od nás včas dozviete.