Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slovak Telekom získal ocenenie Best in Test za mobilné siete tretí raz po sebe

Slovak Telekom získal ocenenie Best in Test za mobilné siete tretí raz po sebe
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Telekomunikačný operátor Slovak Telekom sa stal jediným slovenským operátorom, ktorý získal ocenenie Best in Test od P3 Communications už po tretí raz po sebe. Po silných výsledkoch v oboch testoch minulého roka vyhrali mobilné siete Telekomu test aj v januári 2016. P3 je nezávislá konzultačná spoločnosť, ktorá realizuje certifikované merania mobilných sietí na celom svete.

Podľa nezávislých meraní P3 Communications dosiahol Slovak Telekom najlepšie výsledky v celkovom teste, získal najviac bodov a certifikát Best in Test. Po prvý raz boli zapojené do testu všetky štyri slovenské 4G siete a Slovak Telekom získal v teste až 874 bodov, ostatní operátori získali spolu 826, 709 a 499 bodov. Súčasný výsledok 874 bodov je pre Slovak Telekom dokonca lepší ako v dvoch minulých testoch (769 a 800 bodov).

Najlepší výsledok podčiarkuje úspech Slovak Telekomu a silné výsledky vo veľkých i malých mestách a aj hlavných trasách ciest. Podľa meraní P3 Communications Slovak Telekom získal najvyššie skóre v oboch hlavných kategóriách: hlasové i dátové služby.

Silný výsledok v hlasových službách zaznamenal Slovak Telekom vo veľkých i malých mestách a na cestách. Pod tento výsledok sa podpísala sčasti implementácia HD Voice na jar 2015.

4G, Best in Test, mobilná sieť, ocenenie, operátor, P3 Communications, Slovak Telekom, Slovensko, telekomunikačný operátor, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Merania dátových služieb priniesli najlepšie výsledky pre Slovak Telekom v mnohých kategóriách a potvrdili silné parametre ST sietí. Celkovo boli v teste dosiahnuté tieto výsledky:

- Slovak Telekom ukázal výborné výsledky pri sťahovaní súborov s najkratším časom načítavania a najlepšou rýchlosťou oproti konkurencii. Slovak Telekom dominoval vo veľkých i malých mestách a špeciálne na cestách so silnými výsledkami.

- Aj výsledky pri posielaní súborov potvrdili dobré parametre, najmä pri čase načítavania, ktorý bol najkratší vo všetkých oblastiach: veľkých i malých mestách a na cestách.

- Slovak Telekom má najkratší čas štartu YouTube videí v SD rozlíšení vo veľkých i malých mestách.

- V teste YouTube HD videí dokázal Slovak Telekom najlepší výsledok v kategórií prehrávania videí bez prerušenia vo všetkých oblastiach: veľkých i malých mestách a dokonca aj v pohybe na cestách.

4G, Best in Test, mobilná sieť, ocenenie, operátor, P3 Communications, Slovak Telekom, Slovensko, telekomunikačný operátor, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Januárový test na Slovensku zahŕňal väčšie i menšie mestá, aj vybrané hlavné trasy ciest. Detailný test zhrnul merania a vyhodnotil viaceré parametre ako napríklad sťahovanie a odosielanie súborov, čas načítania internetových stránok, prácu a načítanie videí na YouTube v SD i HD kvalite a iné.

Testy P3 Communications boli realizované v 2G, 3G a 4G/LTE sieťach všetkých štyroch operátorov počas januára 2016.

Podobne ako pri víťazstvách v testoch vo februári a júni 2015, Slovak Telekom aj tentokrát ponúka médiám i verejnosti odkaz na webovú stránku P3, kde možno nájsť certifikát Best in Test a ďalšie detaily i výsledky z testu a meraní.

Odkaz na test: http://www.p3-group.com/en/service-certification-22656.html

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)