Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny Alcatel IDOL 4 s virtuálnou realitou v balení

Smartfóny Alcatel IDOL 4 s virtuálnou realitou v balení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Alcatel uvádza na slovenský trh svoj prémióvý rad smartfónov IDOL 4. Telefóny IDOL 4 a IDOL 4S dezajnovo nadvädzujú na minuloročné modely IDOL 3. Okrem vylepšených parametrov a materiálov novinky poskytnú aj multimediálne zážitky vďaka bočnému tlačidlu Boom a tiež funkcie určené pre virtuálnu realitu priamo v balení.

Smartfón IDOL 4 má 5,2 palcový IPS displej s Full HD rozlíšením. O jeho výkon sa stará osemjadrový procesor Snapdragon 617 a 3 GB operačnej pamäte RAM. Fotoaparát IDOLu 4 má rozlíšenie 13 megapixelov a veľmi rýchle ostrenie. Nová vlajková loď, model IDOL 4S, je vybavená 5,5 palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 2K. Poháňa ju osemjadrový procesor Snapdragon 652, opäť v kombinácii s 3 GB RAM. Hlavný fotoaparát zvláda rozlíšenie 16 megapixelov a predná kamera, rovnako ako u modelu IDOL 4, je osemmegapixelová.

Obe varianty disponujú podporou európskych mobilných sietí LTE a bežia na operačným systéme Android 6.0. Smartfón IDOL 4 sa na Slovensku začne predávať na začiatku júla za cenu 277,99 EUR. Cena modelu smartfónu IDLO 4S je 444,99 EUR s DPH a predaj sa začne tiež od júla.

Spoločnosť Alcatel predstavila nové smartfóny IDOL 4 a IDOL 4S

Tlačidlo Boom – vylepšenie funkcií v každom ohľade

Tlačidlo Boom vylepšuje všetky multimediálne funkcie telefónu, od zvuku, fotoaparátu, až po herný výkon – záleží na tom, kedy ho použijete.

Fotoaparát: okamžite zosníma fotku v automatickom režime i v režime vypnutého displeja. Stlačením a podržaním tlačidla sa fotoaparát prepne do režimu sekvenčného snímania a kamera urobí snímky v rýchlej sérii.
Galéria: Umelecky zmieša fotky v galérii a vytvorí z nich fotokoláž alebo krátku video prezentáciu, ktorú môžete okamžite zdielať s priateľmi.
Video: Vytvorí vo vašich videách prekvapujúce efekty, ako je prehrávanie predchádzajúcej sekundy trikrát alebo zmenu rýchlosti prehrávania. Pri nahrávaní videa, stlačenie tlačidla Boom okamžite aktivuje živé vysielanie tohto videa.
Hudba: Boom vylepšuje basy, hlasitosť a čistotu zvuku. Keď sa pozeráte na film bez pripojených slúchadiel, zapne sa efekt priestorového zvuku.
Hry: Fanúšikovia legendárnej pretekárskej hry Asphalt si obľúbia to, ako tlačidlo Boom zvýši rýchlosť ich auta. Zosilňujú sa tiež audio zážitky zo hry zvýšením hlasitosti a aktiváciou reprodukcie priestorového zvuku.
3D efekty: Vytvorí intenzívnejšie 3D efekty (paralaxní UI efekt) v prostredí spúšťača (launcheru) a efektne zobrazí informácie o počasí, ako súčasť domácej obrazovky.

Smartfóny IDOL 4 a IDOL 4S budú dostupné v elegantnom prevedení v zlatej a šedej farbe so sklenenou zadnou plochou

Virtuálna realita v balení

Balenie modelov IDOL 4 a IDOL 4S štandardne obsahuje okuliare pre virtuálnu realitu, ktoré sa po tom, ako do nich vložíte smartfón, stanú vstupnou bránou do sveta nevšednej zábavy. Obsah pre virtuálnu realitu, ako sú priestorové videá alebo hry, sa dá stiahnuť do zariadenia prostredníctvom predinštalovanej aplikácie Centrum VR.

V balení smartfónov Alcatel IDOL 4 a IDOL 4S sa nachádzajú aj okuliare pre virtuálnu realitu

Multimediálne telefóny - vylepšené displeje, fotoaparáty i zvuk

Model IDOL 4 poháňa procesor Qualcomm Snapdragon 617, jeho väčšieho brata IDOL 4S poháňa procesor Qualcomm Snapdragon 652. Telefóny vďaka nim podporujú funkcie, ktoré umožňujú používateľom 3D hranie, pokročilú prácu s fotkami a videami, a ponúknu vysoko kvalitný zvuk prostredníctvom technológie Waves. Zvolené procesory zároveň podporujú všetky v Európe používané LTE frekvencie a tiež bezdrôtovú konektivitu Wifi štandardu 802.11ac s rýchlymi prenosmi dát.

Oba smartfóny sú vybavené displejmi, ktoré ponúkajú prvotriednu čitateľnosť aj na priamom slnečnom svetle a majú skvelé pozorovacie uhly. Väčší model IDOL 4S má 5,5 palcový AMOLED displej s ultra jemným 2K rozlíšením, menší model IDOL 4 je vybavený 5,2 palcovým IPS displejom s Full HD rozlíšením.

Rad smartfónov IDOL 4 vsadil na kvalitné fotoaparáty s bleskovo rýchlym automatickým ostrením (0,1-0,3 sekundy), a možnosťou snímať fotky a selfie v uhle 84 stupňov. Používatelia môžu pri fotení zvoliť jeden z množstva prednastavených režimov alebo si všetko nastaviť manuálne. Telefóny navyše dokážu vďaka kvalitným snímačom a optike (6P, f 2.0) aj v tme zosnímať jasné zábery bez šumu.

Vynikajúce audio zážitky oboch inteligentných telefónov zo série IDOL 4 zaisťujú dva výkonné, 3,6 wattové reproduktory a Hi-Fi priestorový zvuk pre slúchadlá. To dovoľuje optimalizáciu nastavenia audia ako automaticky, tak aj manuálne. Predinštalovaná aplikácia Onetouch Music ponúka používateľom hudobný ekosystém, ktorý im pomôže objavovať nové skladby, mixovať uloženú alebo streamovanú hudbu, robiť remixy alebo prehrávať a prechádzať vlastné playlisty.

Smartfóny Alcatel IDOL 4 a IDOL 4S sú vybavené špeciálnym tlačidlom Boom pre multimediálne funkcie

Tri dimenzie zábavy

Telefóny IDOL 4 a IDOL 4S sú rovnako, ako modely predchádzajúcej rady IDOL 3, úplne symetrické a ich rozhranie samé pozná, v akej polohe sa zariadenia nachádza, a podľa toho otočí obraz na displeji. Vďaka tomu a mikrofónom na oboch stranách je možné ich používať bez ohľadu na to, či uchopíte telefón normálne alebo dolu hlavou. Obojstranný je ale po novom aj stereo zvuk – reproduktory sú umiestnené tak, že zvuku nič nebráni, či leží telefón displejom nahor alebo nadol.

Precízny dizajn – sklenená zadná strana a kovový rámček

Smartfóny IDOL 4 a IDOL 4S sa budú na Slovensku predávať v dvoch farebných prevedeniach – v zlatom a tmavo šedom, ktoré sa líšia farbou kovového rámčeku. Tenký profil (6,9, resp. 7,1 mm), predné odolné dotykové sklo Dragontrail a 2,5D sklenená zadná strana Gorilla s efektmi odleskov svetla dodávajú telefónom IDOL 4 prémiový vzhľad a nádych luxusu.

Smartfóny Alcatel IDOL 4 a IDOL 4S poskytnú dostatočný výkon aj pre aplikácie a videá v prostredí virtuálnej reality

(Zdroj: Tlačová správa Alcatel)