Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Qualcomm odhalil procesor Snapdragon 835 a technológiu QuickCharge 4.0 pre rok 2017

Qualcomm odhalil procesor Snapdragon 835 a technológiu QuickCharge 4.0 pre rok 2017
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Qualcomm je hlavným hráčom na poli mobilných procesorov a štandardov pre nabíjanie mobilných zariadení. Táto americká spoločnosť nedávno oznámila svoje najnovšie technológie, ktoré sú pripravené pre použitie vo vlajkových lodiach mobilných zariadení pre rok 2017.

Qualcomm predstavil nový procesor Snapdragon 835, ktorý je priamym nástupcom procesorov Snapdragon 820 a 821, ktoré používajú vlajkové lode smartfónov, ako je napríklad Samsung Galaxy S7, Google Pixel XL a ďalšie. Nový procesor sľubuje zvýšený výkon spolu s nižšou spotrebou energie a menším vybíjaním samotnej batérie telefónu.

Procesor Qualcomm Snapdragon 835 využíva úplne novú 10 nanometrovú výrobnú technológiu, ktorá bola vyvinutá v spolupráci s juhokórejskou spoločnosťou Samsung. Tá nahrádza súčasnú 14 nm technológiu. Čo to v praxi znamená? Nové procesory môžu byť menšie a ľahšie ako tie súčasné a ponúkajú tak viac výhod pre množstvo výrobcov, ktorí by ich vo svojich zariadeniach mohli využiť.

Qualcomm predstavil nový procesor Snapdragon 835 vyrobený 10 nm technológiou v spolupráci so spoločnosťou Samsung

Podľa vyjadrenia spoločnosti Qualcomm má 10nm procesor Snapdragon 835 až o 30 percent zvýšenú účinnosť plochy, nárast výkou až o 27 percent a až o 40 percent nižšiu spotrebu energie v porovnaní s tohtoročnými procesormi.

Okrem procesora bol oznámený aj nový štandard pre nabíjanie Quick Charge 4.0, ktorý spolupracuje spoločne s procesorom Snapdragon 835 a dokáže priviesť viac energie do batérie v ešte rýchlejšom čase, ako tomu bolo doteraz. Qualcomm tvrdí, že nová technológia ponúkne o 20 percent rýchlejšie nabíjanie s až o 30 percent vyššou efektivitou, ako je tomu u súčasného štandardu Quick Charge 3.0.

Spolu s novým procesorom Snapdragon 835 predstavil Qualcomm aj novú technológiu pre rýchle nabíjanie mobilných zariadení s názvom Quick Charge 4.0

Premenené na drobné to znamená, že používateľ dostane až 5 hodinovú výdrž batérie už po piatich minútach rýchlo nabíjania. Quick Charge 4.0 navyše ráta s najnovším štandardom USB-C. Technológia rýchleho nabíjanie je pritom navrhnutá tak, aby sa dalo lepšie optimalizovať napätie a teploty.

Všetko však v konečnom dôsledku závisí od výrobcov mobilných zariadení, ako efektívne dokážu implementovať nový procesor Snapdragon a technológiou Quick Charge 4.0 do svojich návrhov zariadení pre nadchádzajúci rok 2017. Je dosť možné, že oveľa viac sa dozvieme už na začiatku budúceho roka, kedy sa koná medzinárodný veľtrh CES 2017, na ktorom sa zrejme niektorí výrobcovia už budú chcieť pochváliť prvými novinkami.