Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Legenda sa vracia, Nokia má konečne svoj Android smartfón!

Legenda sa vracia, Nokia má konečne svoj Android smartfón!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka Nokia sa konečne rozhodla vrátiť na trh mobilných telefónov so svojim vlastným kúskom pre rok 2017. Nový smartfón s operačným systémom Android nesie označenie Nokia 6, no je k dispozícii len v Číne. Dúfame ale, že sa ďalších nových smartfónov dočkáme aj v našich končinách. Tie by mohli byť oznámené už na blížiacej sa výstave MWC 2017.

Hoci to stále nie je úplne Nokia, ako ju poznáme zo starých čias, pretože práva na vývoj vlastní fínska spoločnosť HMD Global, stále sa tak robí aj s účasťou Nokie. Podľa vyjadrenia HMD Global bude nový smartfón Nokia 6 k dispozícii len v Číne, kvôli strategickému trhu s veľkým dopytom od spotrebiteľov.

Smartfón Nokia 6

Smartfón Nokia 6 má jednoliate telo vyrobené z hliníka typu 6000. Jeho 5,5 palcový displej s rozlíšením Full HD je chránený sklom 2.5D Gorilla Glass. Operačný systém Android 7.0 Nougat poháňa osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 430 spolu s grafickým čipom Adreno 505 GPU a 4 GB operačnej pamäte LPDDR3 RAM . Kapacita vnútorného úložiska je 64 GB.

Smartfón Nokia 6

Nokia 6 je osadená 16 megapixlovým zadným fotoaparátom f / 2.0 s automatickým ostrením pomocou fázovej detekcie. Predný selfie fotoaparát má rozlíšenie 8 megapixlov. O poriadne ozvučenie sa postarajú dva zosilňovače s podporou Dolby Atmos pre silný a priestorový zvuk šíriaci sa z reproduktorov. Kapacita batérie je 3000 mAh.

Nový smartfón Nokia 6 sa bude predávať za cenu 1 699 CNY, čo je približne 232 EUR.