Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prototyp nového telefónu Blackberry poteší milovníkov tejto značky

Prototyp nového telefónu Blackberry poteší milovníkov tejto značky
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
16. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Odkedy čínska firma TCL odkúpila značku Blackberry, neprestalo sa špekulovať, kedy ustúpi z tak typického prvku, akým je fyzická klávesnica. Na tohtoročnom CES-e predstavili prototyp nového smartfónu a čuduj sa svete má klávesnicu.

Ako to už býva zvykom, a nie je tomu inak ani v prípade tohto nového prírastku, je širší, ako iné smartfóny. Je to zrejme daň ergonómii klávesnice a tak sa teda pozrime bližšie na ňu samotnú. V tlačidle medzery je ukrytá čítačka prstov, ktorá je už dnes štandardným bezpečnostným prvkom pri smartfónoch. Ďalej klávesnica umožňuje posúvanie stránok, ak po nej prstom prejdete bez stlačenia klávesy, čiže akýsi rozšírený trackpad.

Prototyp nového smartfónu Blackberry

Systém tohto telefónu je najnovší Android 7.0 Nougat a má samozrejme predinštalované bezpečnostné aplikácie, na ktoré sme boli zvyknutí pri starších verziách Blackberry.

Všetko sa zobrazuje cez displej s rozlíšením 1620 na 1080 bodov. Tá jemná strata bodov, oproti klasickým 1920, je samozrejme cena za klávesnicou ovplyvnený pomer strán. Ďalšie parametre, dokonca ani názov, nechcel výrobca zverejniť a tak sa o procesore, veľkosti úložného priestoru či veľkosti RAM dozvieme možno na výstave MWC 2017 v Barcelone.

Prototyp nového smartfónu Blackberry