Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aplikácia Google Voice sa po dlhých rokoch obliekla do moderného kabáta

Aplikácia Google Voice sa po dlhých rokoch obliekla do moderného kabáta
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Komunikačná aplikácia Google Voice si na výraznejšiu zmenu musela počkať až päť rokov a hoci sa aktualizácia týka do značnej miery organizačných úprav, táto služba mobilných a desktopových aplikácií konečne získava aj moderný výzor.

Prvú vec, čo si všimnete pri aktualizovaných aplikáciách Google Voice, je čistejší a viac intuitívnejší dizajn, ktorý sa všetko snaží udržať dobre organizované. Emailová schránka má teraz samostatné karty pre textové správy, hovory a hlasové správy. Konverzácia tak môže zostať v jednom kontinuálnom vlákne, vďaka čomu používatelia vidia všetky správy z každých kontaktov na jednom mieste.

Vylepšila sa aj podpora pre skupiny a fotografické MMS správy, spolu so schopnosťou odpovedať priamo prostredníctvom oznámenia. Okrem toho Google zapracoval hlasový prepis mailových správ v Španielčine a postupne plánuje zvyšovať presnosť hlasového prepisu celkovo v priebehu času.

Spoločnosť Google vydala aktualizáciu pre komunikačné aplikácie Google Voice

Používatelia služby Hangouts nemusia prepínať medzi aplikáciami, aby mohli využiť Voice, no spoločnosť Google verí, že aplikácia Voice bude v čoraz väčšej miere využívaná, aj kvôli novým vylepšeniam a pripravovaným úpravám v budúcich aktualizáciách. Google sa tak postupne odkláňa od Hangouts a pomaly ho chce nahradiť nástrojmi, ako je Duo, Allo a Voice.

Aktualizácia pre aplikácie Google Voice je už uvoľnená pre vybrané lokality a v nadchádzajúcich týždňoch by mala byť k dispozícii každému používateľovi, bez ohľadu na to, v ktorej krajine žije.

Komunikačná aplikácia Google Voice sa po piatich rokoch dočkala výraznej zmeny dizajnu s cieľom zabezpečiť prehľadnú organizáciu funkcií