Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Návrhy modulov Moto Z Mods premenili smartfón na vysielačku či sterilizátor

Návrhy modulov Moto Z Mods premenili smartfón na vysielačku či sterilizátor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Modulárne smartfóny Moto Z, Moto Z Force a Moto Z Play využívajú pre rozšírenie svojich funkcií inovatívne moduly Moto Mods. Už teraz tak vďaka nim môžu mať smartfóny prídavnú batériu, projektor, poriadne reproduktory či fotoaparát s optickým zoomom. Motorola však vyhlásila súťaž o návrhy ďalších zaujímavých expanzií.

V kampani na portáli Indiegogo tak svoje projekty predstavilo množstvo súťažiacich, z ktorých 11 finalistov má svoje návrhy aj v kolekcii na stránke Moto Mods Indiegogo. Medzi najúspešnejšie návrhy modulov Moto Mods patrí napríklad modul Edge, ktorý predstavuje obal na smartfón s nastaviteľným LED osvietením okolo okrajov, s efektmi vo farebnom spektre RGB. Ďalší modul Ultimate Moto Z Mod je tiež tenká schránka na smartfón, ktorá pridáva funkciu bezdrôtového nabíjania batérie s infračerveným rozhraním pre diaľkové ovládanie zariadení.

Modul Edge prináša zaujímavé LED svietenie okolo okrajov telefónu

Z ďalších návrhov zaujali moduly, ako je Z Sterilizer, ktorý obsahuje germicídne svetlo pre sterilizáciu malých objektov, ako sú napríklad kľučky na dverách. Alebo modul Mico v podobe solárne nabíjateľnej batérie s kapacitou 2200 mAh pre nabíjanie na cestách, či moduly, ktoré premenia smartfón na syntetizátor, vysielačku, multifunkčný merač alebo diaľkový ovládač inteligentných domácich zariadení.

Modul Z Sterilizer má germicídne svetlo pre sterilizáciu malých objektov

Zo všetkých návrhov vyberie Motorola budúci mesiac až 10 výhercov. Hodnotiť sa bude originalita, predajnosť produktu, využitie platformy Moto Z a úspech v start-up kampani. Víťazi budú mať príležitosť prezentovať svoje výtvory pred tímom vývojárov Motoroly a môžu prípadne získať investície zo strany Lenovo Capital. Tá vyčlenila milión dolárov pre podporu premeny najlepších nápadov do reality.

Medzi ďalšie moduly patril aj návrh rozšírenia funkcií smartfónu o vysielačku