Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zoznámte sa s novými smartfónmi Lenovo Moto G5 a Moto G5 Plus

Zoznámte sa s novými smartfónmi Lenovo Moto G5 a Moto G5 Plus
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo na veľtrhu Mobile World Congress celosvetovo uvádza na trh novú generáciu radu Moto G – smartfóny Moto G5 a Moto G5 Plus, ktoré sú navrhnuté pre používateľov, ktorí túžia po prémiovej kvalite za dostupnú cenu.

Batéria, ktorá vydrží. Fotoaparát hodný profesionála. Úžasné rozlíšenie a skvelý displej. Na základe prieskumu Global Mobile Value Index sú toto vlastnosti, ktoré takmer 12,000 dospelých používateľov označilo za prémiové.

A zatiaľ, čo mnohí z vás nechcú minúť veľa peňazí len preto, že si kupujú nový telefón, používatelia smartfónov, ktorí boli respondentmi, namiesto rozprávania konajú. Väčšina ľudí na celom svete si neváha priplatiť za prémiové vlastnosti a funkcie smartfónu, ktoré sú pre nich najdôležitejšie: 76 percent zaplatí viac za telefón, ktorého batéria zvládne nápor ich hektického života a 66 percent si priplatí za lepší fotoaparát, aby mohli zachytávať nádherné životné momenty.

Nie vždy si musíte priplácať za prémiovosť. Tu vstupujú na scénu smartfóny Lenovo Moto G5 a Moto G5 Plus – piata generácia radu Moto G. Lenovo tak opäť prináša prémiové prvky a vlastnosti pre všetkých. Tentoraz prichádzajú v kovovom dizajne a očarujúcom novom vzhľade.

Smartfón Lenovo Moto G5

Moto G5: Nikdy neznižujte svoje nároky

 

S piatou generáciou radu Lenovo Moto G nebudete musieť robiť kompromisy, pokiaľ ide o štýl, výkon, či cenu. Ponúka atraktívny kovový dizajn, ktorý ide ruka v ruke s výkonom. Vďaka farebným prevedeniam - šedej a zlatej - sa do ich úžasného vzhľadu ľahko zamilujete. Elegantný hliníkový dizajn je odpoveďou na preferencie používateľov: spomedzi plastu, kovu a skla si 48 percent ľudí radšej vyberá smartfóny vyrobené z kovu.

Vďaka 2800 mAh batérii s celodennou výdržou môžete váš smartfón využívať od rána do večera, a to bez potreby dobitia. A keď príde čas nabíjania, tak nemusíte spomaliť. 10W rýchla nabíjačka dá vášmu Lenovo Moto G5 energiu na celé hodiny len za pár minúť nabíjania.

Keď už sme pri rýchlosti, výkonný 1.4 GHz osemjadrový procesor sa postará o rýchly prístup k fotkám, aplikáciám a všetkému medzi tým - bez otravného zasekávania sa či zaostávania. Aj zamknutie vášho telefónu je teraz jednoduchšie ako kedykoľvek predtým – pre zabezpečenie vašich informácií, či odomknutie sa stačí jednoducho dotknúť čítačky odtlačkov prstov.

Potrebujete fantastické fotky na sociálne siete? Telefón s vysoko kvalitným fotoaparátom je dôležitý pre mnohých z vás. Lenovo Moto G5 disponuje 13MP fotoaparátom a softvérom s automatickým zaostrovaním PDAF, ktoré umožňuje rýchlejšie zaostrenie a ostré zábery. Sadnite si a sledujte, ako vám pribúdajú „like-y“.

Smartfón Lenovo Moto G5

Moto G5 Plus: Úchvatný dizajn, neobmedzený výkon

 

Všetky vyššie uvedené prvky a funkcie, ako aj mnohé ďalšie, nájdete aj v smartfóne Lenovo Moto G5 Plus. Má ešte lepší a pokročilejší fotoaparát, takže dostanete všetko, čo potrebujete, a to bez kompromisov. Vďaka precíznemu spracovaniu a elegantnému kovovému dizajnu je Lenovo Moto G5 Plus krásny a zároveň odolný.

Lenovo Moto G5 Plus prináša ten najvyspelejší 12MP fotoaparát vo svojej triede. Lenovo Moto G5 Plus je prvý z radu Moto G, ktorý prináša technológiu Dual Autofocus Pixels, ktorá dokáže zaostriť na objekt v jednom okamihu, takže vám nikdy nič neujde. Jeho snímač využíva 10x viac pixelov, takže na objekt zaostríte až o 60 percent rýchlejšie ako s Lenovo Moto G4 Plus. Sedíte v prítmí? Aj tu vás podrží, vďaka veľkej f/1.7 clone a väčším pixelom, ktoré prepustia viac svetla.

Lenovo Moto G5 Plus má batériu s veľkou výdržou. Osloboďte sa s 3000 mAh batériou, ktorá vydrží celý deň a rýchlo sa dobije vďaka TurboPower nabíjaniu – až šesť hodín výdrže batérie len za 15 minút nabíjania. Môžete sa spoľahnúť, že Lenovo Moto G5 Plus zvládne aj tempo vášho najhektickejšieho dňa.

Lenovo Moto G5 Plus má 2.0 GHz osemjadrový procesor a 4G LTE pripojenie, vďaka ktorým váš život plynie hladko…alebo minimálne vaše aplikácie. Vychutnajte si kvalitu prehrávania vašich obľúbených hier a videí, surfujte na internete alebo streamujte hudbu rýchlosťou blesku, nech ste kdekoľvek.

48 percent ľudí chce inteligentný displej, ktorý ich lepšie pozná a nenápadne posiela notifikácie. Moto Display je jeden z najpopulárnejších zážitkov z radu Moto Experiences – umožní vám skontrolovať notifikácie bez potreby odomykať telefón. Chcete viac zážitkov Moto Experiences? Lenovo Moto G5 Plus dopĺňa Moto gestá o nový zážitok: One Button Nav (navigácia jedným tlačidlom) vám umožní rýchlo prechádzať medzi obrazovkami použitím čítačky odtlačkov prstov.

Vďaka Google Assistant môžete posielať správy, telefonovať, navigovať, zvládať každodenné úlohy a oveľa viac - stačí podržať hlavné tlačidlo Home. V spolupráci s Google sa Lenovo postaralo o to, aby Google Assistant fungoval na novom rade Moto G čo najlepšie.

Dostupnosť a ceny

 

Smartfón Lenovo Moto G5 bude na Slovensku dostupný koncom marca od 199 EUR s DPH a Lenovo Moto G5 Plus bude dostupný v polovici apríla od 279 EUR s DPH u autorizovaných predajcov spoločnosti Lenovo.

Smartfón Lenovo Moto G5

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)