Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BlackBerry KeyOne: Smartfón pre milovníkov klávesníc

BlackBerry KeyOne: Smartfón pre milovníkov klávesníc
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
1. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

BlackBerry sa v spolupráci s firmou TCL pokúša nájsť pevnú pôdu na dynamickom trhu so smartfónmi. Ich spolupráca dokonca priniesla ďalšie ovocie v podobe smartfónu KeyOne. A naozaj jeho prípadný úspech bude pre budúcnosť tejto značky zrejme kľúčový.

KeyOne sa nesnaží konkurovať veľkosťou obrazovky či investíciami do skvalitnenia fotoaparátu, ale snaží sa vrátiť na trh smartfón s celou klávesnicou. Stále sa totiž nájdu ľudia ktorí majú radšej fyzický pocit pri stlačení klávesy, oproti dotyku na plochej obrazovke. Parametre samozrejme zodpovedajú kompromisom, ktoré treba pri takomto telefóne urobiť.

Len 4,5 palcový Full HD displej sa delí o plochu telefónu s plnou klávesnicou, na ktorej samozrejme nechýbajú ani tlačidlá ako: "ALT" či "Shift", ale hlavne možnosť navoliť si klávesové skratky a tým zrýchliť prácu s aplikáciami.

Smartfón BlackBerry KeyOne

Dizajn telefónu tiež zodpovedá tejto funkčnej rozpoltenosti. Horná časť smartfónu je vyrobená s ostrými hranami, zatiaľ čo časť s klávesnicou je ergonomicky zaoblená. Klávesnica aj displej sú napojené na systém Android 7.0 Nougat, ktorý je ale upravený o BlackBerry nadstavbu so zvýšenou úrovňou bezpečnosti.

Smartfón BlackBerry KeyOne

Procesor, ktorý výrobca zabudoval do tela zariadenia, je osvedčený Snapdragon 625, ktorý berie energiu z 3505 mAh batérie. Zadný fotoaparát má 12 megapixlov, ale so zväčšenou veľkosťou jednotlivých pixlov, čo by malo zlepšiť kvalitu fotografií v slabšom svetle. Predný fotoaparát zasa skúša zaujať s ôsmimi megapixlami a 84 stupňovou šírkou snímania záberu.

Smartfón KeyOne má teda našliapnuté rovno do vôd prémiových smartfónov, ostáva len dúfať, že sa v konkurencii neutopí.

Smartfón BlackBerry KeyOne