Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nokia 6 zatvorila okná a konečne randí s Androidom

Nokia 6 zatvorila okná a konečne randí s Androidom
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
1. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Do slušnej tlačenice na trhu so smartfónmi sa vrátila na druhý pokus aj značka Nokia. Keďže práva na názov Nokia si na 10 rokov zakúpila od Microsoftu firma HMD, môže sa nová Nokia odpútať od povinného Windowsu a prejsť na populárny Android. Zaujímavosťou je aj to, že firma HMD sa skladá z bývalých zamestnancov firmy Nokia.

Tí sa rozhodli, že v ich najnovšom počine bude verzia Androidu 7.1.1 Nougat a dokonca v "čistej podobe". To znamená, že fungovanie Androidu nebudú spomaľovať žiadne firemné nadstavby, či programy. Mohlo by to Nokiu 6 posunúť k rýchlosti, akou disponovala rada Nexus priamo od Googlu.V Nokii sa taktiež rozhodli staviť na osvedčenú veľkosť displeja, teda 5,5 palca, pri rozlíšení Full HD. Poháňať to celé bude procesor od Qualcommu a to konkrétne Snapdragon 430.

Smartfón Nokia 6

Nokia 6 bude mať aj svojho luxusnejšieho súrodenca s názvom Nokia 6 Arte Black. Ten síce bude mať rovnakú veľkosť obrazovky a procesor ako Nokia 6, ale bude mať o gigabajt väčšiu pamäť RAM a to ž 4 GB. Oba budú disponovať aj 3000 mAh batériou, snímačom odtlačkov prstov a nezabudlo sa ani na NFC. Vnútorný úložný priestor bude 32 GB pri Nokii 6 a 64 GB pri Nokii 6 Arte Black.

Smartfón Nokia 6

Keďže sa dnes používatelia sústredia aj na fotoaparát, tak ten má v Nokii 6 hodnotu 16 megapixlov, respektíve 8 v prípade prednej selfie kamery. Zatiaľ sa Nokia 6 predáva len v Číne, ale výrobca sa pokúsi umiestniť tieto svoje znovuzrodené deti, čo najskôr aj na európsky trh.

Smartfón Nokia 6