Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lacné smartfóny ZTE Blade V8 mini a Lite s prekvapivo dobrou výbavou

Lacné smartfóny ZTE Blade V8 mini a Lite s prekvapivo dobrou výbavou
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
3. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Číňania to prosto vedia, dôkazom toho sú aj telefóny strednej a nižšej triedy ZTE Blade V8mini a Lite. Nielenže sa výrobcovi podarilo dostať do týchto smartfónov Android vo verzii 7, teda Nougat, ale nezaváhali ani s Full HD displejom.

Ale pekne po poriadku. Blade V8 mini má 5 palcový displej, s už spomínaným rozlíšením 1920 na 1080, a k tomu aj osemjadrový Snapdragon 435 procesor. Ramka má solídne dva gigabajty a úložný priestor klasických šestnásť. Zadná kamera je na túto triedu tiež zaujímavá, pretože je duálna. Kombinuje dva zábery, jeden s 13 megapixlami a hĺbku dosahuje pomocou spojenia snímok z druhej dvoj-megapixlovej. Predná je klasických, 5 megapixlov.

Smartfón ZTE Blade V8 mini

Keď už má ZTE niektorú technológiu takpovediac prešliapanú, nekalkuluje a dá ju aj do slabšieho smartfónu a tak sa na zadnej strane vyníma kruhová čítačka odtlačkov prstov. Nakoniec treba spomenúť batériu ktorej kapacita je stanovená na 2800mAh.

Blade V8 Lite je vyľahčenou verziou mini verzie, aj keď v niektorých atribútoch je zasa o trocha vpredu. Vo vnútri zariadenia tiež fičí osemjadro, hoci už nie Snapdragon, ale procesor MediaTek 6750. Veľkosť obrazovky je síce zhodne 5 palcov, len rozlíšenie kleslo 1280 na 720 bodov.

Smartfón ZTE Blade V8 mini

Pamäť RAM je klasických 2 GB a vnútorný priestor je tiež totožný s verziou mini, teda 16 gigabajtov. Čítačka odtlačkov prstov sa dostala aj do tejto verzie a navyše výrobca pribalil aj solídnu prednú kameru a to až 5 megapixlovú, teda rovnakú ako pri mini. Zadná kamera končí pri ôsmych megapixloch, čo je možné označiť za spodnú hranicu v dnešnej dobe a dokonca nie je ani duálna. Android verzia 7.0 Nougat šťaví batériu s hodnotou 2500 mAh.

Oba tieto smartfóny sú určené pre ázijský a európsky trh, vrátane Ruska. Hlavným lákadlom má byť viac ako prijateľná cena.

Smartfón ZTE Blade V8 mini